Menü
Bezár

2010 első MTB versenye

2010. január 7, 18:24

Véget vetve a nagy karácsonyi ”zabálásoknak” kapóra jött a már hagyománnyá vált hármashatár-hegyi Rekettyés Büfé elől rajtoló ”őrültek” mezőnye. Tényleg nem normális teljesen, aki ilyenkor bringázik, de valahol mégis jó érzés a majd’ 100 főnyi bicajos között várni a FIRE-t, mert ugye van, ami nem változik, még ha fogyott is vagy 30 kilót Bíró Ádám, alig ismertem meg… Mivel előtte este volt némi eső, ezért hagytam a hóban tekeréshez felrakott „zetor” gumikat butyl belsőkkel, jó nehéz is volt, de ez a verseny nem erről szólt, inkább buli, meg edzés, felmérés, hogy vajon mennyit ért a karácsonyi ~450 km tekerés hóban-fagyban, esőben-sárban…

1 km hosszúra sikeredett a pálya, rajt után rögtön egy emelkedővel, egy kis lejtőzéssel, ahol külső íven sokat előztem a nagy kanyarbütyköknek hála, ezután megint egy kis mászás, egy rövid zúzás, rövid mászás, apró DH, csiki-csuki hullámvasút a fák között, majd a felvezető aszfaltos rész. Mindez a bemelegítéskor 5 perc körül volt, amit később a futamon 4,5-re csökkentettem.

Próbáltam egyenletesen hajtani, mivel ezt az évet az extrém távoknak szentelem, ahol ez lesz a legfontosabb. Nem kellett sehol sem tolnom, aminek örültem, mert sár azért volt itt-ott és a kövek is csúsztak rendesen az újonc sporttársakról nem is beszélve… Az órám szerint 14 kört tekertem, 1 óra 3 perces idővel. Sok néző, szurkoló, kiránduló jött ki, annyi fotós volt, hogy maratonokon nem látok ennyit. A verseny vége felé még a nap is előbújt pár percre, kicsit eloszlatta a ködöt. A pályán nem volt tülekedés, mindenki tudta, hogy ez most nem ”vérre megy”.

Először indultam itt, ezért mentem 3 kört bemelegítéskor, már csak azért is, mert ez volt a Prowler első bevetése a téli nagy generál után. Minden hibátlanul működött, aminek nagyon örültem, mert idén megint együtt gyúrjuk a kilométereket. Sajnos a nagy fejlesztések most elmaradtak, csak a kopó alkatrészek cseréjére szorítkoztam. Remélem ennek ellenére és egy kicsit több és jobban szervezett edzéssel a 2010-es szezonban is versenyképesek leszünk, mi ketten. Kívánok Mindenkinek Sportsikerekben Gazdag és Eredményes Szezont 2010-ben!

KakLac