• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Már a Bringaexpo környékén kezdett körvonalazódni, hogy lesz egy futam Mattersburgban is. A helyszín nem volt kérdéses, hiszen Ausztria 10 legnagyobb kerékpár üzletéből az egyik itt található. Michi Knopf RADWELT nevű „bringás paradicsoma” hazai léptékkel mérve is egy „nagyker” árukészletével bír, szervizében pedig olyanok dolgoznak, mint Horváth Csaba, aki maga is rutinos versenyző és egyben csapattagunk.
A Csepellel és a Royal Fixi Clubbal összefogva egész szép kis delegáció érkezett meg „sógorékhoz”. A FOCUS csapattal pedig megjött a hazai erősítés is. Mivel tudtam, hogy Michi és barátai komoly bringások, többszörös bajnokok Ausztriában, ezért fel kellett kötni a gatyát rendesen. :)
Ráhangolódásként már pénteken leutaztam Sopronba Bareszékhoz, akiknek ezúton is köszönöm a családias szálláslehetőséget! Délután még kinéztem a RADWELT-be is, volt némi szerviz a bringámon. Nemsokára Szalay Peti is befutott és együtt csodáltuk Csabi idei kerékszettjét, mely már a súlytalanság határait súrolta. Vittem pár bringás csomagtartót is, melyet új szponzorunktól SARIS-tól kaptunk használatra. Odafelé a SOLO verziót (mi mást? :) ) már teszteltem is, egy bringa szállítására alkalmas, végtelenül egyszerű kis szerkezet. (Részletes tesztekkel, tapasztalatokkal nemsokára jelentkezünk!)
Szombaton délelőtt egy kis terepezést tartottunk, Jokó, Zozi, Plájer Lajos és Baresz adták a társaságot. Egy laza Fraknó kör volt a cél, legalább kimozogtam az előző heti 8 órás maradványait.
Délután felvettem Tomit, majd irány Mattersburg. Buppáék már hangolták a rendszert Voxával. A nagy RFC trióból DJ Piry hiányzott, így a hangulat kicsit eltért a megszokottól, de lelkesedésben nem volt hiány. A futamok mellett lehetőség nyílt Csepel bringák kipróbálására is, de Benjiék jóvoltából a kézműves vásár is képviseltette magát.
Mivel Zé nem jött, én kezdtem meg a pörgetést Baresszal és egy laza 22,7-es idővel nyitottam, természetesen még nadrágban. Szépen kezdett oldódni a hangulat, aztán jöttek a helyi „simabőrű” országútis pilóták és sorra nyomatták a 21-es időket. Először Hocsa tette fel a lécet, aztán pedig KnoPhi, (Michi tesója), és én forgattunk egy jót. Máris átvettem a vezetést, de az látszott, hogy tizedek vannak az első 4 között. Hocsa aztán nyomott egyet Motován Mikivel, aki ezzel a futamával ki is lökte Csabit a legjobb 4-ből! KakLac-KnoPhi-michi-Motovan volt elöl, 2 magyar-2 osztrák pilóta. Aztán nyomtam (volna) egy nagyot Luki-val (triatlonos menő), de akkora volt a nyomaték, hogy elszállt a rendszer féltávnál és nem lett mért időm belőle, pedig nagyon éreztem az erőt. Mindenesetre a „csigafutamot” megnyertem vele :)
Közben a csajok is megküzdöttek egymással. Egy helyi leányzó után két csapattársné, Adri és Heni csaptak össze. Mindketten jobbat mentek Ju-nál, így a női dobogó is kialakult hamar.
Némi tanakodás után kitalálták a srácok, hogy az első két fiú megy az aranyért, a 3-4. helyen álló, pedig a bronzért!
Először a bronzmeccs következett, a két Miki között, michi és Motován személyében. Ádáz csata volt, michi bajnokhoz méltóan küzdött, de végül Motován Mikié lett a kisdöntő.
Végül következzék a FINÁLÉ!
KnoPhi és én melegítettünk, majd 3-2-1 SPRIIIIIIIIIIIIINT!
Csak utólag néztem én is a videót, de így kívülről is átjött az, amit közben éreztem. Nagyon szoros volt, de végül egyedüliként a mezőnyben betekertem 21 mp alá és egy 20,940-el behúztam ezt is!
Hozzáteszem, mindketten a legjobb időnket itt tekertük a döntőben!
Mivel a bolt nyitvatartási ideje lejárt, mi is összepakoltunk, de előtte még átvettük Henivel a RADWELT díját Michi Knopf-tól (egy óriási serleg a férfi és női győztesnek egyaránt), illetve a Csepel díjakat (nyereg, markolat, póló), melyeket nagyon köszönök, köszönünk!
Az, hogy egy ilyen időt tudtam tekerni a végén, kicsit helyretette a fejemet a múltheti Tournament Finálé bronzérme után. Úgy tűnik, annak is oka volt, nekem most itt kellett nyerni! :) Igaz DJ Pyri! :)

KakLac


Galéria

Minden futam egy lejátszási listában:


Időeredmények

Categories: futószalag, Hí­rek, Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

szezonzáró KTM módra…

Posted on dec - 1 - 2009

Hozzászólások kikapcsolva

Mátra Maraton

Posted on szept - 1 - 2009

Hozzászólások kikapcsolva

Szezonzáró egy kis Rosalia-hegyi...

Posted on okt - 29 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

KakLac 24H-s Európa bajnokságra...

Posted on jún - 8 - 2015

Hozzászólások kikapcsolva

Salzkammergut Trophy

Posted on júl - 18 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK