• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Pétfürdőn rendezték az évadnyitó MTB versenyt. Bár a múlt évben én nem indultam (egy hónappal korábban, márciusban rendezték, akkor még a biciklim se érkezett meg), idén bevállaltuk Fannival, lévén egyre csak közeledik a Magyar Kupasorozat XCO és Maraton szakágban is. Edzésnek pedig biztosan jó lesz, persze azért a jó eredményben is bíztunk.
A verseny hetében már erdőben is voltam edzeni, a télen megkopott biciklikezelési képességeimet próbáltam újra visszanyerni. Szombatra nem pihentem különösen rá, fejben próbáltam magam felkészíteni, valamennyi önbizalmat összeszedni.
Reggel indultunk otthonról, a nevezés kezdetére meg is érkeztünk Pétfürdőre, de nevezni fél óra elteltével sem tudtunk még, nagyon nehézkesen haladt a sor. A főbíró engedélyével lehetett rajtszám nélkül is pályát járni, így hagytuk az egészet és inkább kimentünk ismerkedni a tereppel. A rajtkörrel együtt 5,5 km-es, anélkül 4,5 km-es pálya változatos volt, nekem tetszett. Már itt megállapítottuk, hogy fárasztó lesz 4-5 kört tekerni versenytempóban. Rövid, meredek emelkedők, volt gyorsabb lejtő és lassú kanyargós is. Egyedül a mostanában minden XCO-n jelenlévő ugratók maradtak ki a nyomvonalból, amit én személy szerint nem bántam, mivel alig ültem még idén MTB bringán.
Pályajárás után elintéztük a nevezést és vártuk a rajtunkat, amit másfél órával előbbre hoztak, így együtt indult a Master, Elit és U19 kategória is. Szegény Szalay Peti áldozatul is esett a kiírástól eltérő rajtidőnek, 10 perccel lekésve azt. Az összevonásnak köszönhetően egész sokan indultunk együtt, felnőttben 5-en voltunk, volt külön U23-is, több U19-es felnevezett U23-ba.
A rajtnál egész jól el tudtam indulni, de nem esett túl jól a hirtelen nagy tempó, jobban szeretem, ha van idő bemelegedni. Boda Peti lőtt ki a legjobban, fél körig csak a porát láttam, Cleppe is csak mögötte tekert. Első kör felénél Petit megtudtam előzni, előttem Cleppe és Szalontay Bence volt. Próbáltam elszakadni a mögöttem tekerőktől és Bencére is jó lett volna felérni. Egy Master versenyző a 3dik körében elment mellettem, lejtőkön szépen terelgette a bringát. A farvizén egész szépen közeledtem Bencéhez, de nem értem utol az ő versenye végéig, ő 4 kört ment, én pedig 5-öt. Utolsó körben már senkivel nem találkoztam, a pulzusom már nem is ment fel, csak simán betekertem második helyen a célba.
Fanni az Elit nők között egyedüli versenyzőként indult, de egy kisebb eséssel, remek tempóval ment végig. Neki is ahogy nekem is, ez csak egy edzés volt, az XCO-t nem akarjuk különösen erőltetni, maratonokon sokkal jobban érezzük magunkat.
A köridőkből azt láttam, hogy végig bírtam jó tempóban tekerni, pár kör után megtaláltam a kedvezőbb nyomokat, jobban bevállaltam a lejtőket. Úgy érzem egész jó irányt sikerült vennem télen, remélem tudok erőnlétben és bringakezelésben is annyit fejlődni, hogy maratonokon jobban oda tudok érni, mint tavaly. A technika most maradéktalanul rendelkezésemre áll, egy új kerékszettel sokat faragtam a Focus Raven bringám tömegéből, igazi versenyzésre összerakott gép vált belőle így.
Legközelebb a 8 óráson indulok, egy vegyes csapat állt össze, utána pedig nekivágunk lassan a maratonoknak is.
Addig is tekerjetek minél többet!

Robika

Categories: futószalag, Hí­rek, Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Salzkammergut Trophy

Posted on júl - 18 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

KakLac 24H-s Európa bajnokságra...

Posted on máj - 17 - 2015

Hozzászólások kikapcsolva

Salzkammergut Maraton, Bad Goisern

Posted on júl - 16 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

Salzkammergut Trophy 2010

Posted on júl - 20 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

Felpörgetve

Posted on feb - 18 - 2009

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK