• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Olimpiai Cross Magyar Kupasorozat – I. futam

Hétvégén Pilisszántón versenyzett a hazai mountain bike elit. Az április 19-i Olimpiai Cross futam egyben az 4 fordulóból álló Magyar Kupasorozat első megmérettetése volt.

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség versenynaptárában is szereplő viadal a hazai élmezőny számára lehetőséget biztosított arra, hogy a szép számmal megjelent osztrák, szlovák és orosz versenyzőkkel összemérjék tudásukat.

Csapatunk három kategóriában tudott „belepiszkálni” az élmezőnybe, Nagy Ági második, Horváth Csaba első, míg Böhm Lajos negyedik helyet szerzett.
A hazai viszonylatban teknikásnak számító terepen sajnos balesetek is történtek szép számmal. A mieink közül még a versenyt megelőzően, bemelegítés során Vereby István keveredett bukásba, míg Csohány László már az “éles” küzdelemben került közelebbi kapcsolatba az anyafölddel. Előbbi zúzódásokkal megúszta, utóbbi viszont kulcscsont törése miatt pár hét kihagyásra kényszerül.

Elit felnőtt/U23 (6 kör) Elit Master1 (4 kör)
35. Pintér Kolos 1 óra 13p 45mp (3 k.h.) 1. Horváth Csaba 1 óra 16p 10mp
Elit Master 2 (3 kör) 20. Kakas László 1 óra 28p 15mp
4. Böhm Lajos 1 óra 03p 07mp 28. Pálosi Zoltán 1 óra 18p 35mp (1 k.h.)
14. Démi József 1 óra 27p 00mp 30. Bartokos Gábor 1 óra 31p 22mp (1 k.h.)
Középtáv női (2 kör) 32. Németh Tamás 1 óra 16p 05mp (2 k.h.)
2. Nagy Ágnes 0 óra 36p 19mp Középtáv férfi (4 kör)
Rövidtáv felnőtt (3 kör) 10. Vámosi Gergő 1 óra 24p 00mp
9. Süle Róbert 0 óra 46p 28mp

B.L. beszámolója
Olimpia Cross Magyar Kupa Futam Pilisszántón! Idény első versenye, napsütés, szinte nyár! XCO-hoz képest szokatlan nagy létszámban, szokatlan nagy önbizalommal, szokásos pörgős versenyhangulatban, érkezett a KTM csapat a Pilisbe. Erre az érzésre vártunk már 6 hónapja. Szerencsés ki érezheti, sajnálhatja, aki nem.
Így indult a nap és eredményesen is zárult, ámde közte az a két történés nagyon nem kellett volna!!!

A 11.30-as rajtra melegítés közben az örökifjú Vereby Pista egy meggondolatlan kategória társa „jóvoltából” tesztelhette kerékpárjának vészfékezési paramétereit.

Cirka 50km/h-val lejtőzött mikor elévágott a másik. A gép hamar megállt, Pista kicsit távolabb. Lába és az orra zúzódott az aszfalton. A gyorsan helyszínre érkező mentő diagnózisa alapján szerencsére csontja nem tört, bár egy kis sokk azért befigyelt. Az első kereke viszont összecsuklott és feladta. Nem erre az igénybevételre tervezték. Remélhetően az okozó állja a csaknem 40 ezres kárt. Kemény sportoló lévén a balesetet követően, kölcsön kerékkel még a versenyen való induláson is gondolkodott, aztán mégsem. Jól tette! Jobbulást kívánunk!

A Master2 kategóriában újoncként induló Csohány Lászlónak viszont szorosabbá kellene fűzni kapcsolatát Fortunával! Az első kör végén az egy nyomsávos zúzós „crossmotoros” hullámok egyikén a verseny hevében, senkitől sem zavartatva hirtelen keresztbe állt az első kereke. A bringa szinte azonnal megállt a meredek domboldalon és a Kiscsohány is. Míg a bicó jól tolerálta az extrém igénybevételt, addig Laci bal kulcscsontja nem annyira. A „verseny” további részét a János kórházig roham mentőben tette meg sporttársunk. Már csak hat hét, míg teljesen rendbe jön az eltört vállcsont, és újra jöhetnek az edzések, versenyek. Kálcium legyen veled! Jobbulást kívánunk!

A verseny az elvárt színvonalú rendezés mellett a megszokott technikás pályán zajlott.

Csapatunk egyetlen első helyét a papírformának megfelelően Master 1 kategóriában Dobosverő Horváth Csaba érte el. Reméljük ez a bemelegítő, Mayerfactor növelő (reputációs) verseny eredménye megalapozza a sikeres 2009-es idényét Hocsának és meg tudja védeni Magyar Bajnoki címét.
A felsőbb kategóriába lépett Nagy Ági változatos versenyben egy szerencsésen véghez vitt kisodródást követően, alig több mint fél perccel maradt le a dobogó legfelső fokáról.

A két dobogósunk után nézzük a többieket:

A legkeményebb kategóriában az Elit férfi felnőtt/U23 mezőnyben induló Pintér Kolos a hatkörös versenyből lekörözés miatt csak hármat tudott teljesíteni. Első versenynek jó, de azért ezen még lehet csiszolni és akkor jobb eredmény is bejöhet.
Vámosi Gergő kimondottan jó köridőkkel a 10. lett a férfi középtáv kategóriában. Ha Geri kicsit belehúz, akkor még dobogós fotókat is készíthet róla Emese.

A bemelegítés során szintén egy bukást abszolváló Süle Robi 9. helye rövidtáv férfi felnőtt kategóriában, a tavalyi dobogókhoz képest kicsit szerény, de mindenképp bíztató.
A legnépesebb Master 1 kategóriában Kakas Laci 20. helye a 13 kg-os össztelóssal, 22 perces átlagkörökkel sokunkat meglepett. Hiába az őserő…! Csak így tovább!
A Master 1 kategóriát első alkalommal kipróbáló Pálosi Zolit és Bartokos Gabeszt ugyan lekörözte az első helyezett csapat társ Hocsa, de 29. 30. helyezésük kitartásukat erősíti.

Az újonc Németh Tamásnak pedig jó bevezetés volt ez a futam, hogy megérezze, megtapasztalja, milyen egy technikás pálya, milyen a hangulata egy XCO versenynek.
A Master 2 kategóriában a rekordnak számító 16 nevező között négy Magyar XCO Bajnok is rajthoz állt. Böhm Lajos negyedik helyével ugyan lemaradt a dobogóról, de mivel a téli felkészülés nem erre a távra lett beállítva, így elfogadható az eredmény. Démi „Jokó” elszántsága és küzdeni akarása, minden fiatalnak példaértékű lehet.

Mindenkinek gratulálunk! A sebesülteknek, pedig gyors felépülést!

BL

Categories: Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

amikor egy régi vas...

Posted on nov - 17 - 2009

Hozzászólások kikapcsolva

Juniorok és “Seniorok” az...

Posted on dec - 28 - 2012

Hozzászólások kikapcsolva

Viszlát Béla király!

Posted on jan - 16 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Kupa 3....

Posted on jún - 10 - 2012

Hozzászólások kikapcsolva

Ahol a KŐ az...

Posted on szept - 2 - 2012

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK