• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Talán mégis megütött a guta, vagy csak Ti nem figyeltek, hogy elfelejtettem megemlékezni az új helyszínen megrendezett és immáron Esztergomból rajtoló legrégebbi maratonunkról??
Volt már ilyen év, amikor ugyanígy hőségriadós volt a verseny, most sem volt másképp…Mire a rajthoz álltunk már itt is bőven 30 fok felett jártunk…, na de ne szaladjunk ennyire előre!
Új helyszín, új adottságok. Focipálya, lepattant öltözőkkel és szerteszét parkolási lehetőséggel…nem épp egy bandázásra alkalmas leosztás, de majd kialakul…nekünk sem volt csapatsátor, mindenki “önjáró” volt a nevezésnél.
Még rajt előtt egy gyors pacsi a HIGH5 sátornál, miután elintéztem a tápanyagot a 24H-ra (vagy többre, mert itt még én sem tudtam, hogy a Hungaroringen is 24 órázni fogok…), mindenesetre felvettem a csapatcsomagot is a többieknek, amit Laci már előre kikészített, KÖSZÖNJÜK!
Beszólítás kicsit érdekes volt, mert aki rajta volt a listán az a focipálya egyik végéről, míg a többiek a túlsó végéről gyülekeztek. Én is “kétkapuztam” még rajt előtt, mire kiderült a honnan hová…
Rajt, FIRE, motoros felvezetés a város utcáin, aztán uccu és máris megindult az eleje…Egész jól haladok Peti és Jocó mögött, tudom tartani őket és ezen még én is meglepődtem :)
Aztán kb 8km-nél jön az első lefelé és itt sikerült is begyűjtenem elöl (megint) egy defektet. Olyan gyorsan elment a nyomás, hogy majdnem esés lett a vége, de megfogtam. Kifordultam a mezőre, bááááng, megcsapott az ezer fok, folyik minden a szemembe, komplett mezőny elviharzik mellettem, még a középtáv is, mivel őket is a hosszúval indították egyszerre.
Gyorsan kiszedem a szervizpakkot, belső ki, új be, pumpa, patron és már kész is…LENNÉK…ha nem virítana át a rózsaszín latex egy félcentis hasadáson keresztül a futófelületen…Szuper, akkor gyakoroljunk egy kis gumiszerelést MEGINT…külső le, de csak félig, folt elő, egy nagyobb, ragacs, rányom, kerék össze, pumpa, patron és röpke 10 perc barkácsolás után már mehetek is tovább!
Innentől viszont elgurult a gyógyszer rendesen, és ami a csövön kifért, előztem…kérdés nélkül MINDENKIT és MINDENHOL! Tulajdonképpen egy komplett középtávot kellett kerülgetnem, meg a hosszú végét…Iszonyatos tempóban nyomattam az emelkedőket és mentem el felfelé…persze, mert ez a mezőny vége volt, mondhatnánk és igen…én sem éreztem magam jól ott hátul. Aztán szétváltak a távok és innen már csak hosszútávosok jöttek, egyik a másik után. Kb 50-nél meglepődtem, nini, Dini! Már messziről megismertem a majd’ méter széles kormányfogásáról. Közelebb érve látszott a mozgásán, hogy enervált volt és már csak tartalék üzemmódban volt. Kiütötte a meleg megint…
Nem beszélgettünk sokat, nyomattam tovább. A vége előtt jött egy füves hullámvasút, összefutottam PálG-vel, aki épp a turista tempót gyakorolta…Kérdem mi van, aztán mint akit nyakon öntöttek hideg vízzel, elkezdett veszettül jönni utánam. Konkrétan komoly kergetőzésbe kezdtünk, amit aztán a városban is folytattunk! Nem fenyegetett semmiféle veszély, hiszen ő középtávon volt, de ha már harc, akkor legyen kemény! :) Egyik utca jött a másik után, aztán már hallom a stadiont, gyors kanyar, hopp egy lépcső, hát ez meg…de már le is ugrattam rajta…Géza viszont megtorpant és itt vége is lett a hajszának…
Előttem viszont még épp volt vki, éreztem, hogy menni kéne, de már ott volt a focipálya és beértünk.
9mp-re maradtam le a 4. helyezettől és 2 percre a dobogóról. Az elsők is csak 8 percre voltak…én meg 10 percet barkácsolok a pályán…
Látod Géza, jobban kellett volna kergetned, akkor talán felérek!! :)
Majd legközelebb!!
KakLac

Galéria

Eredmények
Rövid táv U17 férfi
7. Zsejki Balázs 01:23:18
Master2 férfi
54. Iváncsics Gábor 01:49:07
59. Zsejki Ákos 01:53:31

Közép táv Felnőtt Nő
6. Ringelhann Fanni 04:00:51
Közép táv Master1 férfi
39. Pap Sándor 03:36:03
- Magdics Gábor DNF
Közép táv Master2 férfi
105. Rosenmayer András 05:48:37

Hosszú táv felnőtt férfi
11. Süle Róbert 04:37:09
Hosszú táv Master1 férfi
20. Kondor Gábor 05:19:37
Hosszú táv Master2 férfi
5. Kakas László 04:32:52
10. Dávid Tamás 05:00:28
15. Pálosi Zoltán 05:39:28

Categories: futószalag, Hí­rek, Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna Maraton 2011

Posted on júl - 5 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

Salzkammergut Trophy 2010

Posted on júl - 20 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

Versenynaptár

Posted on márc - 30 - 2009

Hozzászólások kikapcsolva

BringaMánia Vakond Futam

Posted on feb - 9 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

Parenzana Maraton – Istria,...

Posted on okt - 1 - 2009

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK