• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Kakas Laci beszámolója:

Akár azt is mondhattam volna, hogy cikázás a föld alatt, vagy inkább driftelés, de nézzük sorjában.
Hétvégén végre jó idő volt, ezért szombaton rögtön mentünk egy hosszút Viktorral országúton, aztán jött a vasárnap egy kis szórakozással Eisi jóvoltából, aki rendezett egy „bányafutamot” a kőbányai bányarendszerben. Nézzünk hozzá egy kis történelmet:
Régen, de főleg a XIX. században bányásztak itt követ, több híres épületünk fala készült az itteni mészkőből, később a Dreher Sörgyár használta pinceként (állandó 5-7 fok), napjainkban gombatermesztés, az elárasztott részeken speciális búvárkodás, illetve tárlatvezetés a fő profil.
Hallottunk már versenyről, ami részben bement ugyanebbe a bányába, csak egy másik részére, de a mostani „Vakond futam” teljes egészében a föld alatt zajlott.
Több kategóriában az ovisoktól az elit kategóriáig volt itt csapatverseny, de vicces jelmezekben is láthattunk néhány bringást, őket külön értékelték.
Fehér Csaba az egyik baráti master csapatot erősítette szintén a buli kategóriában (3*3 kör), jómagam csapat híján az elit futamot választottam, ahol 9 kör meg egy kis futás volt a penzum. Futás azért, hogy legalább az első kanyarba ne egyszerre érkezzünk, ugyanis kicsit utcai F1-es futam érzés volt, sok kanyarral, minden körben egy gátugrással és egy hosszú lépcsőfutással fűszerezve. Cyclocross pilóták előnyben…

A pálya jellege miatt én maradtam a Score bringámnál Race King dundikákkal szerelve. Először próbáltam 2.0 bar nyomással, de annyira csúszott, hogy leengedtem 1.0-ra, így sikerült esés nélkül megúsznom, nem úgy, mint néhány pilótának, akik közönségdíjas piruetteket mutattak be sokszor egymás után. Néha még kigyorsításkor is elforgott a kerék…
A rajt utáni kis felvezető körön kb 60m-t futottunk, ami ezen a csúszós betonon stoplis cipőben komoly kihívás volt, néhányan már itt padlóztak, aztán bringára fel, és „nyél gáz”. Közben néha rápillantottam a pulzusmérőre, hát nem mondanám, hogy túrázós tempó volt, a végén 177-es átlaggal és 182-es max értékkel zártam ezt a 11,5 km-t.
A gátugrás különösen nehéz volt, mert egy csúszós balos kanyar végén balról kellett volna kidokkolni, ami eleve ellentmondás, és utána átugrani egy 70 cm-es kőfalat. „Zsé”-nek ez nagyon ment, mint ahogyan a cyclocross alakulatnak általában. Buzsó, Zsé, Szilárd tanítványa Janó, Szilárd, Cser G. mind ilyen gépekkel voltak, az első 5 helyet ki is bérelték. Aztán jött még néhány MTB U23 és elit pilóta, így egy 10. helyet csíptem meg körön belül kb 2,5 perc hátránnyal úgy, hogy közben még egyet előztem is köszönhetően egy hosszú enyhe fekvőrendőrős lejtőnek, ahol nem volt ritka a 40km/h top speed, itt jöttem fel mindig az előttem lévőre.

Alapozási idő közepén, de még szezonban sem hinném, hogy tekertem volna ilyen intenzitással 33 percet. Kihajtottam magam rendesen, ami jólesett, de az XCO versenyeket ezután sem favorizálom. Ez a sok gáz-satufék nem az én világom, bár kétségtelen, hogy technikailag sokat lehet belőle tanulni!
Egy nagyon jól szervezett, hangulatos verseny volt különleges helyszínen vicces figurákkal, sok kezdő, de annál lelkesebb bringással, remélem legközelebb már egy hosszabb pályán!

KakLac

Categories: Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

DirtPark Maraton

Posted on jún - 25 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

Nyugat Maraton Kupa –...

Posted on aug - 27 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

1%

Posted on jan - 1 - 2000

Hozzászólások kikapcsolva

10. Bükk Maraton

Posted on aug - 4 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

Dolomiti Körverseny – Lienz

Posted on jún - 15 - 2009

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK