• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Három és fél órányi vágta…nekem, ennyi volt ez a verseny. Volt aki 3 órán belül is letekerte és ilyenkor felmerülhet a kérdés, hogy miért rövidült a pálya 74km-re a korábbiról, mert így a győztes idő sem érte el a 3 órát, de legyen ez a bírók dolga…
Sikerült végre azt is megértenem, hogy miért tért el mindig a beszólítás itt, mint a többi maratonon. Az ok egyszerű, nem a verseny napján lévő nevezőket veszik figyelembe, hanem az előtte nyilvántartottat. Ez azért van, mert a Crosskovácsira helyszínen is lehet nevezni, ami viszont jó dolog, mivel itt a sár az tényleg ragadós, ha van. Idén viszont megúsztuk és egy porszáraz villámgyors, szinte XCO-s változatosságú pályán tekerhettünk.
Továbbra sem lesz a kedvenc pályám…
A célterületre többszöri visszafordulást már „kihevertem” (ilyenkor mindig felmerült korábban, hogy tényleg kell nekem még az a kiskör?), de az, hogy szárazon ekkora a tempó és csak 3,5 óra a menetidő, ez nagyon nem az én terepem. A sok sár után és az elmúlt hetek terepen NEM eltöltött idő miatt az első 20km-en csak kerestem önmagam és néha a tempót is. Volt pár benézett kanyar, amikor mindenen átgázolva kellett megoldani a helyzetet, de aztán megszoktam a murvát és kezdtem feléledni. Most utólag átgondolva ez akár normális is lehet, hiszen kell egy óra általában, mire felveszem az „üzemi hőfokot”, viszont itt erre nincs idő. Ezt közben is éreztem, mert a már említett 20km után teljesen elment az eleje és hirtelen egyedül tekertem. Első Nagy Kopasz után fent kulacsot töltöttem, mivel itt kerül a legkevesebb időveszteségbe, aztán nyomtam. A Kastélyparkban utol is értem Nedjalkov Balázst, majdnem megint „koccoltunk”, de sikerült kikormányoznom. Úgy tűnik, ha találkozunk, mindig „közel kerülünk” a másikhoz. Aztán gyorsan felért, hogy elnézést kérjen, és szinte végig elöl menve vezette a kiskört előttem. Próbáltam tartani a tempót, de a második Kopasz mászás végén leakadtam. Viszont annyi előnye volt az erőltetett menetnek, hogy a Probike-os Farkas Krisztiánt leszakítottuk. Fent még összefutottam Jucussal is a Merkaptból, kérdezte mennyi van hátra, mint utólag kiderült defektet is kapott.
Lefelé aztán már megvolt minden, kb 5km-nél hátranéztem és láttam Krisztiánt, magamba töltöttem még a maradék folyadékot és ereszd el a hajam a célig! 8mp-el értem be előtte a 9. helyen M1-ben.
Már a célvonalon áthaladáskor görcsöltem, leszállás után meg mindenem beállt. Közben Ádám viccelődött, ez most annyira nem esett jól, inkább görcsben fetrengtem volna vmelyik bokor alatt :)
Aztán a hosszútávos nevezésnél lévő hölgy hozott egy kulacs izot, amit NAGYON köszönök utólag is! Mire beszürcsölgettem, már minden rendben lett. Nem igazán értettem a görcs okát, hiszen ettem-ittam rendesen, így csak az marad, hogy erős volt a tempó a végén, de legalább kihajtottam magam :) !
Az eredménnyel nem vagyok elégedett és most van az a pillanat, amikor azt mondom magamnak, hogy többet kell edzeni, nincs mese! Ahhoz, hogy az idénre kitűzött első 5-ben legyek a kategóriámban, ahhoz ez kevés, főleg úgy, hogy az M1 a legerősebb kategória most. Szilárd, Bogár Gabi is már itt nyomja…nem lehet arra számítani, hogy sár, hideg esetén ki nem jön el és akkor talán meglesz az 5. hely…A szélsőséges körülményekkel nincs probléma, akkor kijön az „ultra” háttér és a strapabírás, de az „ideális” körülményekre is készülni kell, amikor azok is jól mennek, aki sárban nem igazán…
Megyek is tekerni egy hosszút! :)

KakLac
Eredmények
Rövid U15 Fiú
2. Mesics Mátyás 01:39:32

Közép Felnőtt Nő
3. Ringelhann Fanni 02:57:31
Közép Master 2 Nő
2. Skerletz Imola 03:58:13
Közép Master 3 Férfi
3. Démi József 02:39:43

Hosszú Felnőtt Férfi
3. Szalay Péter 03:01:28
4. Süle Róbert 03:12:12
Hosszú Master 1 Férfi
6. Motován MIklós 03:19:03
9. Kakas László 03:28:25
25. Magyar Viktor 04:17:50
- Boros András DNF
Hosszú Master 2 Férfi
- Mesics Péter DNF
Categories: futószalag, Hí­rek, Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Hármashatárhegyi Majális

Posted on máj - 1 - 2012

Hozzászólások kikapcsolva

Duna Maraton

Posted on júl - 6 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

Megvan az ötödik is!

Posted on júl - 20 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

Nagykovácsi

Posted on jún - 10 - 2007

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk Maraton

Posted on aug - 6 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK