• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Minden felkészülés egy CÉL meghatározásával veszi kezdetét, és ez nálunk sem történt másként. Ha jobban belegondolok két cél is meg lett határozva:
1. Az éves pontversenyben az első hely megszerzése
2. Az XCO OB-n való jó szereplés (bajnoki címek megszerzése).
Ezen céloknak megfelelően szinte csak XCO versenyekre jártunk (ott voltunk eddig az összes futamon). Ezeken a futamokon nagyon sok tapasztalatot szereztünk, elsősorban jómagam, akitől eddig ez a műfaj igencsak messze állt. Természetesen a tapasztalat mellett rengeteg érmet, és pontot szereztünk a csapatnak. A versenyek során megismertük ellenfeleinket, és egyre inkább tudtuk kinek mi az erőssége, illetve a gyöngéje. A felkészülésünket pedig ezen infók és tapasztalatok alapján finomítottuk.
Azzal mindenki tisztában van, hogy a pálya ismerete milyen előnyökkel jár. Ezért már két nappal a verseny előtt a helyszínre utaztunk. Sőt bajnokaink már előző vasárnap, versenyről visszafelé is megnézték a pályát. Köszönet Bányai családnak, akik ebben segítségünkre voltak. Csütörtökön dél körül érkeztünk a szállásra, (Piliscsaba Napkorong Fogadó) tuti hely, mindenkinek csak ajánlani tudom.
A szállás elfoglalása után, elmentünk a szénhidrát raktárainkat feltölteni. Amíg a különböző tésztákat fogyasztottuk az eső is eleredt, és mire végeztünk már el is állt. Ezt a tényt én már egy jó előjelnek vettem (tökéletes időzítés). Ezután irány a pálya!!!!!!!!!! A kerékpárokat komótosan szedtük le a tartókról, (végre egyszer nem kell kapkodni) na és persze az emésztésre sem árt figyelni. Szerencsénkre a helyszínen találkoztunk Bányai Petivel, aki megmutatta az összes pályát nekünk. Mivel idén az U-11 és U-13 is külön pályán ment, szépen sorban mentünk a pályákon. Kezdtük az U-9 es pályán, itt még mindenki. Amint végig mentünk egy korosztály pályáján, az adott kategória maradt a saját körén, a többiek pedig tovább. Így jutottunk el az U-17 es pályáig. Bevallom őszintén így eső után elég fincsi lett a pálya (de, Gini megoldotta ügyesen). Itt találkoztunk Dósa Esztivel, aki már többedszer járta a pályát, és tapasztalatai alapján adott pár jó tippet Gininek.
Mindenki nyomott még pár kört, és visszatértük a szállásra. A pénteki napot délelőtt és délután is a helyszínen töltöttük, itt már a kritikus pontok finomításán volt a hangsúly . Délután egy kis szieszta a szálláson, és irány vissza a pályára. Ekkor már a tereptárgyak is a helyükre kerültek, így ezeket is tudtuk gyakorolni. A végső gyakorlás után irány a vacsora, ahol Kádár Laci Hadtáp Főnök jóvoltából mennyei eledelben részesültünk (egyenesen Szilvásról füstölt pisztráng formájában). Így hát a kellő fehérje bevitele is megtörtént. A királyi vacsora után korán elrendelt takarodóra került sor. A verseny napján korán keltünk, és bőséges reggeliben részesültünk. Na és persze itt kezdődtek az első problémák. A gyerkőcök közül páran a túlzott izgalom miatt, nem igazán tudtak reggelizni. Sőt a későbbiekben ez a kevés táplálék is a felszínre került újra (három gyereknél is). Pedig az időben való leutazással ezt a problémát is orvosolni szándékoztam. (De nem szabad elfelejteni, hogy még gyerekek, és némelyikükre elég nagy teher rakódott). Hála Istennek ez a kis pitty-putty nem befolyásolta a versenyen a teljesítményüket.
Részemről a nap a technikai értekezlettel kezdődött, ahol kiveséztük a szokásosnál több pálya mindegyikét. Igyekeztem letisztázni mindent, amit csak lehetett, nehogy bármiből is probléma legyen.
Elsőként az U-9 es különítményünk indult, ebben a kategóriában négyen képviselték színeinket. Motován Ádám volt az egyetlen FOCUS-os fiú a gáton. Ádámnál eddig a rajtot tartottuk gyenge pontnak, melyet azonnal meghazudtolt, mivel Ő csípte el a legjobb pozíciót a start után. Sajnos később kicsit beszorult, de így is remekül tekert, az előkelő 4. helyet szerezte meg. És ebben a kategóriában volt még indult három kemény csajszink is!!!!!!! Kádár Eszter kiegyensúlyozott versenyzéssel a korosztály másodikjaként ért célba. Ebben a korban még nagy különbségek vannak a gyerekek között testi érettség terén, és ez a jelenlegi előny egyelőre a riválisnál volt. De ez a hátrány, mint tudjuk előbb-utóbb előnnyé kovácsolódik. Csak ezt az időt türelmesen, és sok munkával át kell vészelni, úgy hogy a motivációt fenntartsuk. A futamon Esztert szorosan követte Zsejki Bogi, aki a dobogó 3. fokára állhatott fel, megérdemelten. Igen három csajt mondtam. Itt harcolt még Motován Dórika, aki 5 évesen kőkeményen helytállt a nálánál jóval nagyobbak között. Dórika, ha a saját korosztályában indulhat, gatyára fog verni mindenkit.:) Lásd: Salzkammergut Trophy 3. hely !!!. Úgy érzem ebben a kategóriában erősen domináltunk, csak így tovább lányok!!!!!!!
Következett az egyik várva várt futam az U-11. Fekete Miki a rajt után bukott, de így is feljött az 5. helyre. Miki elsőéves az U-11-ben, nagyon szépen versenyzett az egész szezon során, jövőre abszolút esélyesként száll majd ringbe. A lányoknál Flóra nagyon szép versenyzéssel szintén 5. lett. Nála a cél a rutinszerzés volt, és hogy előrébb kerüljön egy kicsit. Ezt messzemenőkig teljesítette. Fekete Zsófi a reggeli nehézségeket hátrahagyva, végig vezető pozícióban megszerezte a történelmi jelentőséggel bíró első bajnoki címünket. U-13-ban a fiúk a legnépesebb kategóriában nagyot küzdöttek: Zsejki Boti 7., Vránich Boti 9. lett. Előbb-utóbb beérik a munkájuk!
Kádár Anna ismét történelmet írt, mivel Ő szerezte meg a második bajnoki címünket U-13-as korosztályban. Azért ismét, mert Anna volt, aki két éve első junior OB érmünket szerezte.
U-15-ben egyedül Zsejki Balázs indult. Sajnos láncszakadás miatt feladni kényszerült a versenyt. Pedig most odatette magát rendesen !!!!!!!!!
U-17 lányoknál Schmidel Regina (Gini) képviselt minket. Gini a rajtnál halálsápadt volt, meg is kérdezte el kell-e indulnia. Egy kis lelki fröccs azután nyakon fröccs (vízzel). És már indult is a menet. A rajt után spuri a technikai zónába, mire odaért már láttam az arcán , hogy minden oké. Keményen versenyezve fő riválisát Csikány Biankát sikerült maga mögött hagynia, és így odaérnie dobogó 3. fokára. Következett a várva-várt eredményhirdetés, két bajnoki címmel a zsebben. Nagyon vártam az átadási ceremóniát, a mezeket és a himnuszt. De ekkor jött a feketeleves. A szövetségnek fél év állt rendelkezésére, hogy elkészítse a bajnoki mezeket. Hát ez sem sikerült nekik. Azt mondják majd postázzák egy levél kíséretével, de ez bizony közel sem ugyanaz. Szerencsére a Himnusz azért elhangzott, de csak azért, mert ez nem rajtuk múlott. Sikerült ezzel a húzással alaposan lealacsonyítani az esemény jelentőségét. Pláne úgy, hogy nekünk ez lett volna az első alkalom a bajnoki mezek felöltésére. Remélem a lányok a dobogón ezt nem így élték meg, és kellően ki tudták élvezni a pillanatot. Rövidke történelmünk legsikeresebb OB-ján vagyunk túl. Gratulálok minden gyereknek, aki megmérette magát ezen a versenyen!
Köszönöm a szülök áldozatos segítségét, mert nélkülük ezek az eredmények nem sikerültek volna. Köszönet a rendező egyesületnek a sok segítségért! Most egy kis pihi, azután ismét belecsapunk a lecsóba.

MERT NEM A SIKER TESZ BOLDOGGÁ, HANEM AZ ODAVEZETŐ ÚT!!!!!

Hajrá MTBSopron!

Gabesz

Galéria

Categories: futószalag, Hí­rek, Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Kisnána

Posted on jún - 18 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

KTM gyárlátogatás

Posted on jan - 26 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

Duna Maraton – XCM...

Posted on júl - 12 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

KakLac 24H-s Európa bajnokságra...

Posted on máj - 12 - 2015

Hozzászólások kikapcsolva

Majális a ‘la KTM...

Posted on máj - 4 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK