• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

2015. március 22-én rendezték Tihanyban a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság sorozat első versenyét. Gondoltam, kipróbálom magam az első tavaszi megmérettetésen. Marci fiam szerencsére szintén lelkes és kíváncsi volt, a téli alapozó edzések után milyen az erőnléte. Az időjárás a kegyeibe fogadott bennünket, csodaszép tavaszi napsütésben érkeztünk a tihanyi versenyközpontba. A szervezés nagyon jó volt, a közeli általános iskolában lehetett átvenni a rajtszámokat, minden ment gördülékenyen. Csapatunkat Vereby Pista és Magyar Viktor is képviselte, velük is sikerült a rajt előtt összetalálkozni. Átadtam számukra a HIGH 5 RACE PACK-okat, majd mindenki készülődni kezdett a rajtra. Felvezetéses tömegrajt volt, mind a négyen egy időben indultunk. A Senior1, a Master és az U19 számára a 12,2 kilométeres kört ötször kellett megtenni, az Elite2 hét kört tekert, majd a célba egy rövid szerpentinen keresztül érkeztünk meg. Rajt után természetesen az eleje gigatempóban ellószolt. Pista és Marci a második bolyban tekertek, Viktor szintén az elején haladt. Én az első körben tudtam tartani a nagyobb tempót, de a második mászásnál éreztem, hogy kisebbre kell vennem a sebességet, mert nem fogom bírni. Szerencsére egy kisebb vonatra rá tudtam csatlakozni, rutinos országútisokkal, egymást váltva mentünk a következő körökben. Aztán az ötödikben elfogytam, be kellett lassítanom. A végén kirándulótempóban gyönyörködtem a Balaton szépségében, a lengén öltözött futó csajokban a parton. Az utolsó ezer méterre összekaptam magam és a szerpentinen már majdnem úgy néztem ki, mint egy versenyző. A Master kategória 66. helyén értem célba. Szerencsére van hova fejlődni.
Vereby Pista hihetetlen tempóval a Senior1 4. helyét szerezte meg, Viktor az Elite2-ben 59-dikként ért be, Vikker Marcell, aki fő támogatónkat a Radwelt Michi Knopf kerékpárszaküzletet képviselte 9. lett az U19-ben.
Vikker Laci

Ahogy én láttam: Szezonnyitó versenyként hasznosnak éreztem elindulni, több szempontból is: gyakorlás, motiváció, tapasztalatszerzés. Konkrét célom az volt, hogy egyenletesen végignyomjam, ne fogyjak el a végére, régi idők tapasztalataira építve. Ez sikerült is, de lássuk az elejétől:
Sikerült időben leérni, jutott idő a nyugodt készülődésre, Vikker Lacin keresztül megkaptam a High5 Packot, melynek rögtön hasznát is vettem, köszönet a logisztikáért! Ha már Laci, akkor szintén köszönet a kölcsön Focus-os hosszú mezért J. Az idő az előrejelzés ellenére szerencsére kellemes napos volt, árnyékos részeken azért meglehetősen hűvös. A szél kissé felerősödött. Délelőtt 11 tájban Tihany központjából lassú rajttal kezdtünk. A korosztály végett 7 kör volt a penzum. Hosszas idegeskedés, állandó rángatás után a befutó szerpentin aljától startoltunk el. Tudatosan eléggé hátul maradtam a mezőnyben, nem éreztem, hogy végig tudnám nyomni a 7 kört az elejével. Ha rajtam múlott volna, inkább az 5 körös Senior távot abszolválom, mondván „bemelegítésnek” ez is elég lesz. Egyenletes köröket menve kb. 34,5-ös átlaggal végeztem. Keveset vállaltam elöl, az utolsó körökben lendítettem egy-egy lefelét. Az emelkedők jól mentek, így utólag azt érzem, nem hajtottam ki mindent magamból, túl óvatosra vettem. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy végül körhátránnyal futottam be. Végig jól éreztem magam, fő tanulságként elkönyveltem, hogy gyakorolni kell a határon menést, főleg felfeléken. Jövőre is indulok, ha ilyen idő lesz mint idén, a család sem marad otthon.
így ment: Strava
Magyar Viktor

Eredmények
U19
9. Vikker Marcell 1:32:41 5 kör
Elite2
59. Magyar Viktor 2:27:59 7 kör
Master
66. Vikker László 2:05:25 5 kör
Senior1
4. Vereby István 1:18:47 4 kör

Categories: futószalag, Hí­rek, Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Csillebérci 24 órás

Posted on szept - 16 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

24 órás MTB Maraton

Posted on szept - 15 - 2009

Hozzászólások kikapcsolva

Mátra Maraton – XCM...

Posted on szept - 1 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

Mátra Kör

Posted on szept - 9 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

Ischgl Ironbike – Ausztria

Posted on aug - 13 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK