• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Igen! Elérkezett a várva várt 2014-es idény első megmérettetése a juniorok számára. Mindenki, – magamat is beleértve – nagyon várta a hosszú szünet utáni első versenyt. Végre kiderül, a téli alapozás mire volt elég, ki hol helyezkedik el a korosztályában. Azt meg kell említenünk, hogy a verseny nem a tiszta erőnlétet mérte, mivel Benkó Laci bizony kemény feladat elé állította a gyerkőcöket az ügyességi résszel. Az előzetesen beharangozott sík, aszfaltos terület helyett, a soproni sípályához hasonló domboldalban voltak kijelölve a feladatok. ( Szerintem a felnőtt csapatunk jelentős része is elvérzett volna :) )
Ennek a jelentősége abban mutatkozott meg, hogy a hibapontokat a bírók „kegyetlenül” bevésték a gyerekeknek, akik később ezek alapján állhattak a rajtvonalhoz, kivéve az U9-es korosztályt. Amikor az első meglepetésen túltették magukat, egész jól teljesítettek juniorjaink. Az ügyességi és a körverseny párhuzamosan futott, amelyik korosztály végzett az akadályokkal rajthoz állhatott a másik pályán. Szóval nem volt megállj, pörgés volt végig, de megérte.

RENDKÍVÜLI, SZÉP HÉTVÉGÉT SZEREZTEK NEKEM A GYEREKEK!

U9-es korosztályban a tehetségkutató kategóriában Motován Dórika 2.helyezett lett. Kádár Eszter tekintélyt parancsoló módon győzött az U9-es lányok között. Zsejki Bogi ugyanitt második helyezett lett. Csak így tovább, lányok!!!
A fiúknál ebben a korosztályban Motován Ádi állt rajthoz. Ő hatalmasat küzdött, és egy szerencsétlen ütközést követően az utolsó helyről jött föl a 4.-re. A következő versenyen meglesz a dobogó, ebben biztos vagyok!
Az U11-es korosztályban három versenyzőnk volt érdekelt. Fekete Zsófi nagyon erős kezdés után másodikként ért célba. Mórocz Barni a megérdemelt 4. helyen végzett, nála is érik a dobogó. Fekete Miki elsőéves U11-esként hátránnyal indulva hozta fel magát Barni mögé, majd egy nem kicsi bukásból felállva jött vissza az 5. helyre. Le a kalappal előtte!!! Úgy látom ebben a korosztályban is van mit keresnünk.
Az U13-as korosztályban Kádár Anna révén voltunk érdekeltek. Az utolsó sorból rajtolva küzdötte fel magát a dobogó harmadik fokára. Jó volt látni, ahogy Anna a futam utáni első csalódottsága után hamar hozta a megszokott, mosolygós énjét. (Lásd fotó)
A fiúk versenye ebben a korosztályban egy régi reményemet váltotta valóra. Kosányi Peti a 6.helyről körről-körre jött fel, és Gergely Attilával meccselve szerezte meg a harmadik helyet. Szép volt Peti! Itt még két elsőéves U13-as fiúval, Vránich Botival és Zsejki Botival voltunk érdekeltek. Ők sem hoztak szégyent a nevükre, a mezőny második felének elején (12.-13) végeztek. Ügyesek voltatok, gratulálok nektek!
Ezt követte Schmiedel Regina részvételével az U17-es lányok versenye. Gini jól teljesített az ügyességi feladatokon, a versenyen pedig a nála rutinosabbnak mondható Bukovátz Kata után másodikként ért célba. Gini számára más tétje is volt a nagykovácsi versenynek. Benkó Laci minden mozdulatát figyelte, vajon alkalmas-e a soproni lány a válogatottba?! :) Ezt az eredményt nem hirdették ki, két válogató még hátravan.
Nagykovácsiban letettük a névjegyünket. Kijöttek az erősségeink és a gyengeségeink, láttuk az ellenfeleinket, és ennek megfelelően dolgozunk tovább.
Minden gyerekemnek és szüleiknek megköszönöm a hozzáállását, és szívből gratulálok, mert megérdemlitek!

Baresz


A Crosskovácsi versenyre péntek délután indultunk apuval. Későn értünk a szálláshelyünkre, és sajnos az éjszaka elég zajosra sikeredett. Kamionok és autók zúgása mellett próbáltunk meg aludni.
Szombaton reggel elsőként érkeztünk a verseny helyszínére, minket követtek Feketéék. Pályabejárás közben derült ki, hogy idén egészen más pályát alakítottak ki, mint tavaly.
Az idei ügyességi feladatokat terepen kellett teljesíteni, ami jócskán nehéz volt mindenki számára. Közülünk mindenki több-kevesebb hibaponttal tudta csak teljesíteni.
Majd következett a verseny. Az U13-asoknak négy kört kellett mennie egy nagyon technikás pályán. A 23 fős mezőnyben hatodikként sikerült az első kanyarra ráfordulnom. A következő két körben sikerült megelőznöm három versenyzőt. Ezután Gerely Atival párbajoztunk, felfelé mindig sikerült rátapadnom, viszont lefelé kihasználva helyismeretét mindig elhúzott előlem. Végül 5 mp hátránnyal sikerült Ati után harmadikként célba érnem.
Felejthetetlen érzés volt életemben először egy kupafordulón dobogóra állni.
Gábornak szeretném megköszönni a felkészítést, a klubnak pedig a támogatást.

Kosányi Péter


Galéria

Categories: futószalag, Hí­rek, Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Pannon Maraton I. futam

Posted on máj - 20 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

Nyugat Maraton 3. forduló...

Posted on okt - 24 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

Diákolimpia – Veszprém

Posted on jún - 7 - 2014

Hozzászólások kikapcsolva

KakLac 24H-s Európa bajnokságra...

Posted on jún - 8 - 2015

Hozzászólások kikapcsolva

2013 Mátra Maraton

Posted on szept - 4 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK