• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Bükk Maraton Felsőtárkányban
A múlt heti 24H után érdemben csak szombaton a maraton előtti napon ültem bringára. Kicsit átmozgattam, ami nagyon hasznos volt. Az elején még „fájt”, de aztán kezdtem érezni, hogy jó lesz ez holnap…
Reggel Viktorral becuccoltunk. Mivel nálam volt a sátor, elég korán keltünk, hogy az „elnökség” kérésére fél nyolcra ott legyünk a rajt-cél területen. A többiek Pénzpatakról jöttek, amit kicsit irigyeltem, mert Tóni bácsi sztrapacskája felejthetetlen volt tavaly :) !
Az új Cycle Ops kerékpáros computeremet sokan megcsodálták már rajt előtt, amiért köszönet jár a SARIS-nak. Még csak ez volt az első bevetése, de ígéretes darab lesz, azt hiszem. Egyelőre az alapfunkcióknál tartok, de ha alaposabban megismerem, beszámolok majd a tapasztalatokról. Bővebben itt találtok róla infókat: http://www.powertap.com/collections/computers/products/joule-gps
Beszólítás után meglódult a ménes és máris ott tempóztam az elején. Csaba még poénkodott is, hogy menjek előre és lószoljam meg kicsit Marcit, de inkább úgy voltam vele, hogy mindenki tudja, hol a helye…Páran csodálkoztak is, hogy tudok így menni egy 24H hétvége után. Igen, ez nekem is feltűnt, de ha már nem ment úgy ott, mint szerettem volna, akkor legalább itt produkáljak vmit…
Most figyeltem a mezőnyt, számolgattam, kb hol vagyok M1-ben. Sokáig 7-8. körül mentem, aztán láttam, hogy kezdenek lemaradni a többiek. Mi lesz itt? Ha így haladok, még lesz valami értelmes eredmény is ma…
Az első 60 km-es kör nagyon hamar elment, sorra jöttek a Szilvásról már ismert szakaszok. A hosszú lefelén egymást kergettük Jocóval és Vas Petivel. Néztem is, hol van Dini, ő a rajt-cél terület előtt ért fel. Épp ott, ahol idén Szilváson „behúztam”. Úgy ment lefelé, hogy komolyan kapaszkodnom kellett utána! Az erdei chipkapunál aztán láttam Csabát, lapos hátsó kerékkel, kérdeztem, kell-e vmi, de aztán eszembe jutott, hogy ő szingóssal megy, az meg nekem nincs, így nyomattam tovább. Rajt-cél kapunál Évi frissít (finom, hűtött kulacsokkal!), mondom neki Csabát is, közben sikerült Dini előtt bénáznom, de végül megoldottuk.
A második kör elején a sínek után rögtön jött a meredek. Dénes leszáll, én kitekerem, végig. Örültem! Tetején kérdezem, hogy elmegy-e, de nem akart. Kb itt láttam utoljára, amin meglepődtem. Háhá, van itt erő kérem szépen!
Kicsivel később a Freeriderzes Levente is szembe jön, na, akkor már 6. körül vagyok? Lendület van, tempó szintén. Gyomrom kicsit morcog, úgy tűnik, azért vmi maradt még 24H-ról, de aztán rendeződik, mivel a huroknál lévő frissítőnél csak vizet kérek. Itt kimaradt a páylából 5km, amit most nem bántam annyira. Elkezdődött a második kör idegőrlő hullámvasútja. Felmész, gurulsz, megint fel, kicsit le és ez újra és újra, számtalan kombinációban. Azt hiszed vége, de mindig jön egy újabb felfelé…Sokat gondolkodtam közben ezen a 30 km-en, aztán arra jutottam, hogy ezt fejben lehet legyőzni igazán, ha hagyod magad, „megesz a pályamumus”. Szerencsére jött pár köves lefelé is, ott azért lehetett töltődni, de csak óvatosan, mert elég sok volt a defekt. Peti is így járt…
Rengeteget ittam, kb kétszer annyit ezen a 30km-en, mint az első 60-on! Mondom én, hogy nehéz ez a kiskör! Itt már a megfáradt középtávosokat is sorra szedem le. Kicsit ez is segít, mivel mindig láttam magam előtt egy következőt, aki meg akartam előzni :) !
Vártam már az utolsó lefelét nagyon, de előtte még volt pár „utolsó”-nak gondolt hupli…aztán VÉGRE! Gyorsan lecsörtetek, bringaút a faluban és a végén még az a rettentően utálatos rázató a réten a tűző napon és beérek! 6. lettem és 14. abszolútban. Előbbinek nagyon örültem, utóbbinak pedig szintén, mivel kiderült, hogy a XIV. Bükk maratonon a Hegyibringások ajándékcsomagot ajánlottak fel az abszolút 14.-nek! Köszi Peti!
Hocsa is befutott utánam pár perccel a 7. helyen. Mint kiderült, az első kör végén Táncos Sanyi kölcsönadta neki a hátsó kerekét és azzal fejezte be a versenyt! A sportszerűség vhol itt kezdődik…
Fordultam még párat a frissítő sátornál, magamba töltöttem pár liter HIGH5 izotóniás itókát, aztán elmentem lecsapatni a gépet és magam is. Közben még beugrottam a „medencébe” és kitárgyaltuk a verseny izgalmait a srácokkal.
Mire átöltöztem, Viktor is megérkezett. Bandáztunk még egy kicsit a sátornál, aztán gratuláltunk Fekete Zsófinak az 1. helyhez!!! Ez volt a csapat legjobb eredménye a hétvégén, EZ IGEN!
Végül pár szó, a „mumusról”…sokszor írtam már, mennyire nem szeretem a többkörös maratonokat, mikor kb 2/3-nál még egy kisebb, de annál fárasztóbb körre ki kell menni. Ilyen a Crosskovácsi is. Most azt hiszem, sikerült legyőznöm. Nagyot lendített az is, hogy mindent kitekertem a pályán, csak egy kidőlt fánál kellett leszállni. Megint meleg volt és brutális páratartalom, de ezek nem zavartak. Fejben kell összerakni ezt a második kört, és akkor nem győz le a pálya!
Most kis pihi, de aztán jön az OB a Mátrában, ami viszont a kedvenc pályám! Kövek minden mennyiségben! Rettegjetek!!! :)

KakLac

Galéria

Eredmények
Rövid táv Gyermek Lány
1. FEKETE Zsófia 02:09:28
Rövid táv U15 Fiú
10. ZSEJKI Balázs 01:45:25
Rövid táv Master2 férfi
48. ZSEJKI Ákos 01:55:48

Közép táv Felnőtt Nő
5. RINGELHANN Fanni 03:07:26
Közép táv Master3 férfi
7. PLÁJER Lajos 03:05:34

Hosszú táv Felnőtt férfi
4. SZALAY Péter 03:46:35
6. SÜLE Róbert 04:07:34
Hosszú táv Master1 férfi
6. KAKAS László 04:19:46
7. HORVÁTH Csaba 04:27:32
33. MAGYAR Viktor 06:31:02
Hosszú táv Master2 férfi
16. BÖHM Lajos 05:14:45
21. PÁLOSI Zoltán 05:28:33
Categories: futószalag, Hí­rek, Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Csömör XCO

Posted on júl - 5 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

2010 első MTB versenye

Posted on jan - 7 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

Írottkő Hillclimb versenyen jártunk

Posted on ápr - 12 - 2015

Hozzászólások kikapcsolva

Istria Tour – Porec...

Posted on szept - 28 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

III. Nyílt MTB Verseny...

Posted on aug - 16 - 2014

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK