• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Érzésből is lehet versenyt nyerni???
Nem tagadom, ez a kedvenc pályám és talán itt indultam el eddig a legtöbbször. Szeretem a köves lefeléket és úgy ez az egész vidék egy nagyon jó hely! Talán már kicsit „túlcivilizált” (mondjuk a Zemplénhez képest), de még „belefér” :) .
Legutóbb a Bükk maratonon tekertem, de ott még bennem volt a zánkai 24H, nem sikerült regenerálódni igazán. Augusztusban azt terveztem, hogy majd a 20-i héten tekerek sokat, de egyrészt egész héten esett otthon szüleimnél, másrészt kemencét építettem, szakmát gyakoroltam…A szabadság (ja mert ez az volt) utolsó napján tudtam egy majd’ két órás országúti vágtát tekerni. Aztán még verseny előtti csütörtökön egy kis intervall, ahol háromszor majdnem kimaxoltam a pulzusomat, de a wattok alatta voltak a pár hónappal ezelőttinek…ez van, ebből kell főzni…a többiek sem lehetnek mindig topon!
Verseny előtti este szépen összeraktam a technikát, de most kivettem a nehezebb PowerTap wattmérős kereket és visszaraktam a DT Spline-t. Ha összetettben fel akarok érni a dobogóra, akkor a Mátrában menni kell végig és tulajdonképpen nincs is értelme nézegetni az adatokat…:)
Ez a szándék olyannyira jól sikerült, hogy a mellkaspánt jeladó egységét is itthon hagytam, így pulzus sem volt, ahogyan pedálfordulat sem, mivel elmozdult az érzékelő…szuper, akkor van megtett km és versenyidő, mint régen…akkor is elég volt ennyi :) …látom, mennyi van még hátra és a közben eltelt idő alapján tudom adagolni a kaját tekerés közben…
Rajt előtt még cserélgettem pár koffeines High5 gélt a srácokkal, hogy meglegyen a „motiváció” is.
Ezzel és az összetett 4. helyen történő beszólítással álltam rajthoz a meridás fiúkkal (VasPeti, Jocó), Gyurkó Petivel és Dénessel. Nagyjából ők voltak azok, akire figyelni kellett, no meg Kiss Andrásra, aki szintén szokott meglepetést okozni…
Fejes Miki beszólítása után viszonylag hamar ellőtték az éles rajtot az aszfalton, aztán jött a Kékes sípálya megmászása. VPeti, Jocó elöl, Peti, Dénes mögöttem. Jön a lefelé…két lassító sikánnal, amit elég szűkre vettek, így 30-ról 0-ra kell lassítani pár méteren belül. Szerintem már előttem is estek ott páran, de nekem akkorát sikerült takarnom, hogy szerintem még a bringa is pörgött a levegőben. Kiment az első kerék a még harmatos füvön, én meg beborultam a védőhálóba, kidöntöttem pár kordonoszlopot és szalagozást. Fogalmam sincs hogyan, de egy karcolás sem lett rajtam és sehol sem éreztem utána, hogy bevertem volna magam. A bringát gyorsan visszaemeltem a pályára, felpattantam és már nyomattam is lefelé…egy kis hátsóváltó kerregés azért volt, de csak pár fokozatban, így nem álltam meg barkácsolni.
Elhagyom Jocót, Petit, aztán látom VPetit is, hogy defektet szerel. Hoppá, első vagyok rögtön az elején? Nem lesz ez jó, mert majd megint jön Dénes és hátbacsap, mint Bükkön…
A lejtő aljában jött egy frissítő, lenézek a kulacsokra, illetve csak a helyükre, mert MINDKETTŐT elhagytam az eséskor!!! Egy kis mentális megrogyás következett, de már jött is Peti és elhúzott mellettem, én meg röptében elkaptam egy pohár vizet közben a frissítőnél…
Nincs idő holmi holtpontokra, ezért gyorsan végiggondoltam a helyzetet. Évinél ott a másik kulacs, addig meg majd elveszem a poharakat, lesz sok lefelé, megoldom…és már nyomtam is Peti után, aki egyébként elég jól küldte lefelé, nem nagyon tudtam rá közeledni. Utólag kiderült, a frissítő most nem ott volt, mint tavaly, ezért Éviéknek kerítést kellett mászni, de szerencsére Soós Tomi ott volt és kezembe tudta nyomni a fontos pillanatban a teli kulacsot. Benyomtam pár gélt, kis öblögetés és elkezdtem felzárkózni. Előttem, mögöttem senki, teljesen egyedül tekertem…és ez az, ami fontos különbség az országúti és mtb között, itt te vagy egyedül, nincs mezőny, ahol lehet lobogni, saját „zsíron” kell felmenni a hegyre…ezért sem szeretem, mikor országúton megy elöl az agyalás, hogy ki menjen a másik szélárnyékában…inkább előreállok…
Nagyjából Mátraszentistván környékén láttam újra Petit a köves mászásokon, de hátrapillantva bevillant pár zöld bukó is a fák között, ami a meridás fiúkat jelentette. Na, akkor induljunk el végre!…ez annyira jól sikerült, hogy felértem Petire és Galyáról lefelé el is mentem mellette. Az aszfalton aztán visszazárt, mondtam neki, hogy húzzunk bele, mert jönnek Jocóék! Ha meg ők jönnek, akkor biztosan hozzák Dénest is, és rögtön öten leszünk a dobogóra, ami senkinek sem jó!
Innen váltva vezettünk. A Kétkeréknél feltöltött kulacs talán elég lesz, de a frissítőknél továbbra is kettesével vettem el a poharakat… Mellénk szegődött még egy salgótarjáni M1-es pilóta is, így már hárman nyomattuk. Aki erősnek érezte magát, előrement, de igazából Petivel vittük a tempót. Aztán jött az utolsó 10 km, amit nagyon nem szeretek. Durva, helyenként tolós mászások, rövidebb távosok jó sokan és púp, púp hátán, egyik a másik után…
Peti elöl, én próbálom tartani a tempót, de leakadok. Aztán megint egy tolós rész, én kitekerem, Peti nem és hátra marad. Innen már nem szabad kiengedni!!! Utolsó kortyok a kulacsból, még egy gél. Kicsit később Soós Tomi megint ott áll, kezében egy kulaccsal az erdő közepén! Tomi, ÖRÖK HÁLA!!!
Egyik emelkedőn még egy középtávos is lelocsol vízzel, szuper a komfort, csak menni kell!
Beérek a Kalandparkba, tekeredek felfelé, aztán a meredek emelkedő után visszanézek, aljában ott van Peti!! Utolsó tartalékok, kanyarok, szurkolók kiabálnak, de csőlátásom lett és csak a célra tudtam koncentrálni. BEÉRTEM!!! Mivel épp minitáv eredményhirdetése volt, így nem mondták be a helyezésemet, ezért megkérdeztem a Tempós fiúkat és IGEN! ELSŐ LETTEM M2-ben a kedvenc pályámon!!!
Peti kb 20mp múlva odaért a célba, aztán VPeti is és Kiss András is. Az első 4 két percen belül! Durva tempó volt, percekig fibrilláltam még a bringára rogyva a célban, mire odébb tudtam menni a frissítőig. Azt hiszem, kihajtottam magam rendesen, de szerintem mindenki, aki ott hirtelen beért…
Ittam, ettem, aztán megint ittam, srácok gratuláltak, jólesett! :) Kérdeztek egy csomó dolgot, de őszintén megmondom, olyan volt a tempó, hogy a „menésen” kívül másra nem volt idő!
A pálya szinte teljesen száraz volt, néha volt pár tócsa, de kerülhető volt és jelölték. Viszont volt pár olyan hajtűkanyar, visszafordító, ahová nem ártott volna még pár nyíl, vagy egy pályabíró, mert 40-ről kellett 0-ra lassulni, hogy kanyarodni lehessen.
Eisi, Kékesről lefelé a sikánokat pedig vagy vedd ki, vagy legyen kicsit szélesebb, mert így elég sokat dolgozott a közönség a folyamatos pályakarbantartás miatt!
Nagyjából ennyi hibát találtam a pályában, mivel minden más rendben volt! A kövek pedig a Mátra sajátja, mindenkinek egyforma, én kifejezetten élveztem!
Ezt a felújított kilátót pedig láttam élőben alulról, jól nézett ki! Még visszajövök és megnézem belülről is!

Ezzel lezárult a 2015-ös XCM (Maraton Kupasorozat). Kíváncsi leszek a hivatalos összesítésre, mert ezzel a mai vágtával felértem az összetett dobogóra, már csak az érem fényessége a kérdéses! :)
Viszont az XCU (Ultra verseny sorozat) még csak most jön igazán, mivel szeptemberben lesz még egy 10H és egy 24H! A marcali 10H-val együtt értékelve a 3 versenyt pedig eldől, ki a legjobb ultra versenyző 2015-ben!
Most erre készülök! :)
KakLac


Galéria

Eredmények
Mini táv U13 Fiú
2. Vránich Botond 01:11:45
8. Fekete Miklós 01:26:09
DSQ Motován Ádám 01:41:31
Mini táv U13 Lány
1. Fekete Zsófia 01:19:03
2. Kádár Anna 01:20:53
Mini táv Felnőtt Férfi
3. Fekete Attila 01:20:00

Rövid táv U15 Fiú
11. Kosányi Péter 02:26:39
Rövid táv U17 Férfi
Zsejki Balázs 02:39:48
Rövid táv U17 Nő
2. Schmidel Regina 01:50:21
Rövid táv Master1 Féfi
Magdics Gábor 01:46:08
55. Iváncsics Gábor 02:14:01
Master2 férfi
67. Horváth Tamás 02:27:18
95. Zsejki Ákos 02:55:25
100. Németh Tamás 03:08:16

Közép táv Felnőtt Nő
- Ringelhann Fanni DNF
Közép táv Master1 Férfi
7. Motován Miklós 02:48:53
Közép táv Master2 Férfi
113. Bartokos Gábor 05:10:41
Közép táv Master3 Férfi
7. Plájer Lajos 03:33:01

Hosszú táv felnőtt férfi
8. Süle Róbert 04:16:19
Hosszú táv Master1 férfi
16. Pap Sándor 05:35:03
20. Kosányi Ervin 06:11:00
- Horváth Csaba DNF
Hosszú táv Master2 férfi
1. Kakas László 04:33:33
11. Dávid Tamás 05:05:42

Categories: futószalag, Hí­rek, Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

II. Irottkő Hillclimb

Posted on ápr - 22 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

Salzkammergut Trophy

Posted on júl - 22 - 2009

Hozzászólások kikapcsolva

Duna Maraton – XCM...

Posted on júl - 12 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

Falhoz állítva

Posted on feb - 5 - 2009

Hozzászólások kikapcsolva

Nyugat Maraton 3. forduló...

Posted on okt - 24 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK