• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

XCO Magyar Kupasorozat I. futam – Szlovákgyarmat

Szlovákiában, néhány kilométerre a magyar határtól rendezték az idei év első XCO Kupa fordulóját, ahol baljós előjelek után jó verseny és még jobb eredmények születtek.Szlovákia felé közeledve egyre gyakrabban “futottunk” bele kisebb-nagyobb záporokba, ami nem feltétlenül tesz jót egy előzőleg technikásnak beharangozott pályának. Nagyon nem. A szombati pályabejárást csak gyalog tudtuk abszolválni, de így is csak a nyomvonal 50%-át néztük meg. Hol két lábon, hol pedig négykézláb.Szállásunk felé autózva aztán jött a következő égi áldás, ami szinte megbénította a közlekedést is. Az optimistábbak bíztak benne, hogy a verseny rajtjáig sokat javulhat az idő, de ennyi eső után erre nem volt sok esély.Vasárnap ragyogó napsütésben, de újra csak gyalogos pályabejárás. Javult a helyzet, de nem kérdés, hogy sárgumi kell a bringákra. A 10 órakor rajtoló rövid távosok még “dagonyáztak”, széles gumikkal lehetetlen volt haladni. Az idő előre haladtával viszont rohamosan száradtak a napsütötte szakaszok, így a hosszútáv mezőnye már normál gumikkal is könnyedén boldogult.

Száraz körülmények között fantasztikusan jó pálya lett volna a szlovákgyarmati, így egy kicsit szenvedős lett. Az eredmények viszont jók: két első és két második hely!

Elit női (4 kör)   Rövidtáv női (1 kör)  
2. Simon Emese    2 óra 01p 38mp            1. Nagy Ágnes             40p 12 mp
Master 1 (4 kör)   Rövidtáv felnőtt (2 kör)  
1. Horváth Csaba       1 óra 42p 26mp                       18. Pintér Flóris 1 óra 13p 01mp
16. Kakas László 2 óra 15p 50mp 23. Süle Attila 1 óra 21p 13mp
Rövidtáv u19 (2 kör)  
2. Süle Róbert 1 óra 09p 30mp

“Első XCO versenyem…Nem így képzeltem. Igazából nem is tudom miért, de nem éreztem jól sem a pályát, sem magamat tekerés közben. Tulajdonképpen az volt a gond, hogy az, amiért mentem, nem igazán történt. Nem tudtam egy jót bringázni.
Vasárnap reggel Csabával bejártuk a pályát végig, GYALOG, merthogy tekerni nem nagyon lehetett. A konklúzió a sárgumi volt mindkettőnk részéről, bár Csaba folyamatosan reménykedett, végül ő is feltette. Látva bizonyos szakaszokat úgy döntöttem elég, ha épségben végigérek a 4 körön. Egyes részek kifejezetten életveszélyesek voltak (számomra) abban a sáros állapotban. Körönként az 5 km-ből kb 2-t toltam, nem egy jó arány és eltekintve a pálya állagától kifejezetten bosszantó saját erőnléti felkészültségemet tekintve, pedig sokkal többet tekertem, mint tavaly ilyenkor. Rá kell jönnöm óriási különbség van a hosszú távú XCM és az „ami a csövön kifér” XCO versenyek között, mind versenyzés, mind felkészülés szempontjából. Tanulni kell még magát a versenyt is, frissítések megszervezése, helyezkedés, rajtolás stb.
A lényeg: kipróbáltam, de kell még pár XCO-t menni, hogy eldönthessem, mennyire szeretnék ebben a kategóriában versenyezni. Semmiképpen nem ítélnék egyetlen verseny után. Tapasztalatnak mindenképpen hasznos volt, de továbbra is a hosszú távú XCM marad a favorit, ott több idő van „kibontakozni”, megvívni az elemekkel és önmagammal.”
KakLac

 

Categories: Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

KakLac 24H-s Európa bajnokságra...

Posted on máj - 17 - 2015

Hozzászólások kikapcsolva

A fájdalom elkerülhetetlen…

Posted on máj - 29 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

Csillebérci 24 órás

Posted on szept - 16 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

FOCUS TEAM Mountain Bike...

Posted on szept - 30 - 2014

Hozzászólások kikapcsolva

Kisnána XCO

Posted on jún - 17 - 2007

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK