• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Kőszeg


Szeretem ezt a pályát. Igazi alpesi hangulattal megáldott köves terep, hazai viszonylatban nagy szintkülönbséggel.
Kőszeg közelsége és 15 fős létszámunk háziverseny feelinget adott, teltházas volt a csapatsátor.
A rajt után gyors helyezkedés, melynek eredménye, hogy az első mászást már az élen kezdhetem. A Cube-os fiatalok hamar felérnek, így velük meglépve sikerül leszakítanunk a mezőnyt. Nagyon jól segítjük egymást, az aszfaltos részeken egymást váltva szélárnyékban repesztünk. Nagyon gyors a pálya, a táv felénél az órám 21-es átlagot mutat, ami a beígért szintkülönbséghez képest jónak tűnik.
A 25. km-nél egy erősen köves lefelén lesodródok az ívről és egy méretes kő eltalálja a hátsó kerekemet, próbálom megfogni, de már késő és kb 50 km/h-val fejjel előre az út mellé repülök. Pillanatnyi képzavar, de a bringára visszaülve már gurulok tovább. Gurulok, mert az egyensúlyérzékem mintha csorbát szenvedett volna, nem érzem magam túl jól. Pár perc kell mire magamhoz térek és nyomom tovább, félek, hogy az üldözők megfognak. Egy néző megjegyzi, hogy nem nyújtok valami bizalomgerjesztő látványt, tetőtől talpig tiszta föld- és szutyok vagyok, a lábam vérzik. Az utolsó emelkedőt már teljes erőből nyomom, de hátulról fura hangokat hallok. Az esésemnél kiszakadt egy küllő, ami miatt most méretes ütés van a hátsó kerekemben. A cél felé vezető köves lefelét már “biztonsági” tempóban abszolválom, de az első hely már nem forog veszélyben. Szerencsére minket nem érintett az a pályajelölési hiba, ami miatt többen is eltévedtek a rövidtáv élmezőnyéből.
Küzdelmes verseny volt.

Csaba


Ideális idő fogadott az idei Kőszeg Maratonon, mely a Pannon Maraton Sorozat 3. futama és egyben XCM kupafutam is volt.
A rövid távon 27 km-t és 870 m szintet kellet teljesíteni, jó erőben éreztem magam, ezért nagy esélyem volt az első hely megszerzésére. A rajtom nem sikerült a legjobban, de az első emelkedőn már átvettem a vezetést. Ketten próbálták meg tartani velem a tempót, de az egyiktől elég hamar elmentünk. Az üldözőm kb. 12 km-ig bírta, amikor sikerült rendesen leszakítanom és egye jobban meglógni tőle, valamint a mezőnytől.
Ezután végig egyedül tekertem rendes tempót nyomva, de nem kellett teljesen kimeríteni magam. A cél előtt az utolsó emelkedőn azonban a pályát valami igen elmebeteg (vagy talán nem is elmebeteg???) átszalagozta és a helyes irányt zárta le.Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy más irányba is lehetne menni, hiszen a három út közül kettő le volt szalagaggal zárva. Ráadásul a tavalyi nyomvonalon ment a helytelen irány. Egy köves lejtmenetnél kiszakadt a külsőm és durrdefektem lett. Az órámon láttam, hogy 1,5 km-re vagyok a céltól, ezért úgy döntöttem, felnin megyek tovább, mert olyan előnyöm van, hogy senki nem tud már megfogni. A pálya azonban kezdett gyanús lenni, ugyan a kidőlt fák és a nyomvonal is ismerős volt az előző maratonokról, de jelölő szalagokat nem láttam sehol. Ekkor fordult meg a fejemben, hol is lehetek – talán eltévedtem? De megnyugtattam magam, hogy nem tévedhettem el, hiszen egyértelműen a szalagozást követtem, de hát akkor miért nincs jelölő szalag sehol? Végül az utolsó letöréshez a másik irányból érkeztem, mint ahogy kellett volna, 3 km pluszt megtéve, ráadásul a “felnin menésből” is közel 2,5 km lett.
A célba érkezéskor tudtam meg, hogy csak 3. vagyok (kategóriámba 2.) és olyan emberek előztek meg, akik egyetlen másodpercig sem voltak előttem a verseny alatt, sőt jó pár perccel mögöttem tekertek (mázlijuk volt, hogy ismerték a pályát és őket a lezárt út sem tántorította el a valódi iránytól). Egyébként legalább 30 ember rossz irányba ment, többek valódi helyezését teljesen megváltoztatva.
A versenybírókkal történt hosszas beszélgetés után arra jutottunk, hogy végül nem óvunk, mert akkor az egész rövid távot törölhetik, mely nagyon sok embernek nem jött volna jól. A két előttem végzett versenyző is belátta, hogy nekem kellett volna az elsőnek lenni, hiszen a verseny alatt még csak meg sem közelítettek. Sajnos azt sem mondhatom, hogy tanultam ebből az esetből, mert igazán soha nem mennék el egy lezárt útvonalon. Mindenesetre üzenem a tettesnek, hogy akár milyen célból is szalagozta át a pályát, ezzel az összetett kupámat is lehet, hogy „elúsztatta”… Köszönöm neki!!!

Balázs

Eredmények:

rövidtáv U19 – 27 km

2. Süle Róbert 1 óra 29 perc
3. Bak Roland 1 óra 29 perc
4. Süle Attila 1 óra 34 perc
8. Simon Róbert 1 óra 56 perc

rövidtáv felnőtt – 27 km

9. Völker Tibor 1 óra 47 perc

rövidtáv master I. – 27 km

2. Molnár Balázs 1 óra 26 perc
7. Bartokos Gábor 1 óra 37 perc

rövidtáv master II. – 27 km

3. Németh Frigyes 1 óra 43 perc
7. Jánosa Gyula 2 óra 08 perc

középtáv felnőtt – 43 km

1. Horváth Csaba 2 óra 7 perc

középtáv felnőtt nő – 43 km

1. Simon Emese 2 óra 39 perc

középtáv master II. – 43 km

1. Kenyeres Zsolt 2 óra 24 perc

hosszútáv felnőtt – 60 km

11. Vámosi Gergő 3 óra 49 perc

hosszútáv master II. – 60 km

2. Böhm Lajos 3 óra 42 perc
3. Vereby István 4 óra 03 perc

foto: SystemSport

Categories: Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

FOCUS Team Hungary –...

Posted on máj - 14 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

Örömünnep a KTM Erste-Leasing...

Posted on dec - 27 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

Eközben a Kőszegi-hegységben…

Posted on szept - 17 - 2011

0 Comment

10 órányi izommemória a...

Posted on szept - 13 - 2014

Hozzászólások kikapcsolva

Csillagok háborúja a föld...

Posted on feb - 26 - 2012

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK