• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

10H verseny a Holdfényligetben

Elérkezett a szeptember is, benne az idén életre hívott XCU sorozat második és harmadik állomásával. Kicsit egymásra csúsztak a rendezvények, mivel az utolsó pillanatban el kellett mozdítani a Holdfényliget rendezvényét, de még így is majd’ 100-an voltunk ott az idei 10 óráson!
A tervem az volt, hogy megpróbálom úgy megoldani ezt a versenyt, hogy ne nagyon csapjam szét magam, hiszen lesz még egy héttel utána egy 24H is Velencén. Pósfalvi Tomi felhívott, hogy ő bizony lebetegedett, Gabeszt tudtam, hogy nem jön…mi lesz így? Dénessel kergetjük egymást megint, mint 2 évvel ezelőtt? Aztán csörgött a telefon! Zorán hívott, hogy jönne ő is és épp fuvart keres. Kérdezem melyik kategória lesz, mondta szóló. Szuper! Akkor lesz itt ellenfél :) .
Péntek délután 4-kor aztán felcuccoltunk és irány Sopron. Én a tavalyi jól bevált supporteremnél és druszámnál, Vikker Lacinál aludtam, Zorán pedig továbbvonatozott Szombathelyre csapattársunkhoz Robihoz. Micsoda kölcsönös segítség a Meditech-Focus csapatok között! Leszedtem Zorán bicaját és nagyon meglepett, amit láttam. Nem a súly, bár az is elég jó volt (8,5kg körül egy 29-es bringa?!), hanem a merev villa és főleg a gumiválasztás, ami egy ThunderBurt volt, abból is a könnyített verzió (400 gramm alatt kb…), mondtam is Zoránnak, hogy ez elég bátor gumi…aztán elköszöntünk…
Másnap reggel aztán jött Laci és a Sógorékon keresztül rövidítettünk Kőszeg felé. Kicsit kalandosan érkeztünk meg a Kalandparkba, mivel minden második tábla kifakult és mi épp az egyik fakónál mentünk túl…semmi gond, utolsó ismert pontig visszamentünk, aztán már ott is voltunk…még így is 7 óra előtt.
Kirakodtunk a kocsiból, átbeszéltük az etetési taktikát és felcuccoltunk az emelkedő elejéhez a főbejárat mellé. Ez jó hely, mert itt lassan megyünk, van idő mindenre, viszont semmit nem hallunk a szpíkerből, ezért legközelebb kérünk egy kis hangszórót kikábelezni ide is :) ! Laci mondja, hogy Zorán felkérte őt segítőnek, mondtam Ok, remélem nem torlódunk nagyon és lesz ideje mindenre…aztán meg is kapta Zorán egységcsomagját és azt is kipakolta. Meditec-Focus barátság level2! :)
Mentem egy pályabejárós kört, kb 8 perc 10 mp körülit. Minden tavalyi keréknyom megvolt, amit a sárba vágtunk akkor, csak most mindegyik kőkemény volt és vezette mindenfelé a kereket. Sodrós kanyarok, porszárazság, de emellett nagyon gyors és csúszós pálya várt minket.
Rajtán kis dumálás Dénessel, láttam, hogy ő is a „szuperfakír” installációt választotta, karbon merev villa és egysebességes bringa…még jó, hogy a könnyebbik hátsó kerekemet raktam be. A wattmérős agyat most kihagytam a súlya miatt, de tartalék kerékként azért ott volt a jó öreg KTM tartalék bicajjal együtt. Mivel két (névre szóló!!) rajtszámot kaptunk mi szólósok (ugye milyen jó, hogy ezt is beleírtuk az XCU szabályzatba…) a második bringára is felkerült a chipes névtábla. Egy nagy pacsit azért Csóka Bálintnak is adtam a depóban, hogy eljött és szólóban letekerte, rég láttam, de minden tiszteletem az övé!
A rendező Szőnye Péter intelmei után precízen elrajtoltunk, megelőzve a kezdeti torlódást, inkább elöl helyezkedtem (bekezdtem kicsit). Zorán a fenekemben, Dénes valahol hátul. Megyek elöl, fűzöm a kanyarokat, aztán báááng, az egyik balosban elvágódtam kb 5km/h sebességnél…mikor tanulok már meg végre tekerni??? Gyorsan felpattanok és nyomom tovább, pár kör után elengedem Zoránt és visszább veszek, mert kicsit sok volt nekem őt kergetni rögtön az elején. Kétszer megálltam guminyomást csökkenteni, mire megtaláltam a tapadást elöl. Laci szigorúan méri a rést, 2,5 percnél jobban nem tud elmenni Zorán. Szépen jövök fel, kb másfél óránál lekörözzük Dénest, amin meglepődtem picit, de aztán láttam rollerezni a pálya gyors részén és rájöttem, hogy ott nincs rendes top speedje az áttétele miatt. Nagyjából fél percre közelítettem Zoránra, de meglátott a „csillagkapunál” (ez a kis híd, ami átment a pálya fölött és jól lehetett mérni a távolságot) és megint nyomott két gyors kört és máris újra két perc volt közöttünk. Hm, gondoltam, ez így azért érdekes lesz, de nem aggódtam, hosszú még a verseny…
Kb 3,5 óra környékén megint elmegyek Dénes mellett. Látom, hogy az emelkedőn is gyorsabb vagyok, pedig ez épp fordítva szokott lenni. Tavaly Gabesz és Tomi úgy mentek el mellettem az emelkedőn, hogy csak lestem. Mivel ők nem váltanak (egysebességes…), nem mehetnek bizonyos fordulat alá még akkor sem, ha fájdalmas, mert leáll a lábuk…
Most valahogy ez jobban ment nekem, még Zoránra is tudtam közeledni ugyanitt, viszont a kanyargós részen és a lefelében gyorsabb volt nálam, hm…ennek nem örülök…gyors ez a fiú, de még csak az első versenye, így nem aggódtam, nyomattam tovább…
Laci folyamatosan adagolja a kaját, kulacsokat, gyomrom rendben, lábak is rendben, de ennél gyorsabb nem tudok lenni és már 6 óránál járunk. Az a két perc meg csak nem csökken…aztán látom Zoránt az emelkedő közepénél pumpálni, kérdem mi van, defekt! Francba, nem egészen így gondoltam a felzárkózást…de mit is mondtam még tegnap? Bátor volt az a gumiválasztás…
1 kör és kb 6 perc, ez összesen 14 perc. Ennek elégnek kell lennie! Nem lehet 28 körön keresztül fél percet hozni körönként az utolsó 4 órában! Szóltam Lacinak, hogy töltsön be egy koffeines tablettát, most nem lassulhatok…és mérje az időt! 7 óránál aztán szól Laci, hogy szerinte Zorán megrogyott, de sok nem is kellett és még abban a körben utolértem, már két kör előny! Melléértem és kérdeztem mi a helyzet (fej vagy gyomor?), azt mondta a hasa fáj…, de rászóltam, hogy most nem lehet leállni, mert Dénes jön fel, mint a talajvíz! Tessék küzdeni és végigtekerni, ha már eljött ide! Meditech-Focus level3 :) !
Itt már azért kezdtem érezni a vállamat én is egy kicsit, lehet, hogy mégis ráestem picit? Vagy a sok rázató? Tekerek tovább…utolérem Mátét a Meditechből az emelkedőn, aztán előre engedem és majdnem kicsapta a kormányt a kezemből…na ez még hiányzott volna így a végére…következő körben megint utolérem az emelkedőn, hosszasan bocsánatot kér, semmi gond, „versenybaleset”! Meditech-Focus level4 :) !
Dénessel összefutok megint, mondom neki mi van Zoránnal, mire ő válaszol, hogy ez elő szokott fordulni nála, mármint a hasfájás…aztán repesztek tovább. A gyors részen Dénes lemarad…
Megállok még egy utolsó olajozásra Lacinál, Herk Imivel kenik, én meg közben elintéztem a sárgát az út mellett. Meditech-Focus level5. Kis buzdítás, nincs már sok, üzenet bátyótól, hogy üdvözöl…már vártam :) !
Egyre közelebb a vége, már számolom, mennyi van még hátra..3…2…1, talán még belefér egy? Aztán 9:59:59-kor áthúzok a chipkapu előtt, szpíker mondja, hogy vége, aztán gyorsan javít, hogy még kimehetek egy körre, ezért ki is megyek utolsóként a pályára. Szépen nyugodtan kanyarodok, már érzem a győzelem ízét, libabőrös lettem, még egy adrenalinfröccs és beérek! Bringa a kézben fejem fölött, egy nagy puszi neki és az erőt adó kis zöld cetlinek, ami már az EB-n is fent volt!
EZ IS MEGVAN!
Gratuláció, fotók, bandázás a srácokkal, aztán kis pihegés és némi kalóriabevitel egy sonkás szendvics formájában…
Hamar sötétedik, de már minden a kocsiban, még belefér egy zuhany, aztán eredményhirdetés. Péter nagyon lelkes, mindenkit név szerint köszönt és oklevéllel jutalmaz. Dobogósok kulacsot, Hollóházi porcelán érmet és a már szokásos kőbe vájt lánckerék érmeket, az első helyezettek ezek mellé még „km pénzt” is kapnak. Ilyen díjazás egy Top maratonon sincsen!!!
Utolsóként jönnek a szólósok, nagy meccs volt megint! 75 körrel végeztem az első helyen, Zorán 72-vel a második, Dénes pedig 71 körrel a harmadik lett. A csapatokkal összevetve ezzel az eredménnyel a 3. helyet végeztem volna! :)
Robikáék nyertek ffi duóban úgy, hogy a legtöbb kört is ők tekerték a versenyen. Dávid Tomiék ugyanitt egy harmadik helyet hoztak! Fanni rögtönzött munkahelyi vegyes 4-es csapatával pedig a 4. helyen zárt.
Gabesz, aki az egyetlen szólós hölgyet (Chovanyecz Emese) támogatta, átadta nekem az abszolút első szólósnak a Holdfényliget Vándorkupát, ami most nálam lesz egy évig biztosan! :)
Jó kis verseny ez, eddig mindegyiken voltam és biztosan mondhatom, hogy egyre jobb! Rutinos csapat, lelkes szervezők és visszatérő versenyzők! Kell ennél több? IGEN! Gyertek máskor is!!!
KakLac

A képekért köszönet Smolcz Jocónak, Balajti Krisztiánnak, az utolsó körös célfotóért pedig Herk Iminek!

Galéria

Eredmények
Férfi Egyéni
1. Kakas László 75 kör
Férfi Páros
1. Süle Róbert, Hattyár Dániel 83 kör
3. Budai László, Dávid Tamás 72 kör
Vegyes Csapat
4. Ringelhann Fanni, Borsody Balázs, Kecskés Roland, Nagy-Kutasi Gábor 63 kör

Categories: futószalag, Hí­rek, Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Szilvásvárad maraton – Amikor...

Posted on máj - 27 - 2014

Hozzászólások kikapcsolva

2011 legeredményesebb hazai MTB...

Posted on nov - 27 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

II. Vértes Maraton –...

Posted on máj - 12 - 2012

Hozzászólások kikapcsolva

Mátra Maraton – XCM...

Posted on szept - 1 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

Kisnána

Posted on jún - 18 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK