• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

A Merkapt SE Budapest, Kőbányai sport telepén már hagyomány a gyerekeknek szóló Sportágválasztó, és ezen belül is népszerű a terepbringa. Az ott kipróbált 200m-es pályát egy nagy gondolattal 2km-re bővítették, aminek legizgalmasabb része a pince rendszer. Ez valamikor a sörgyár katakombáihoz tartozott, de idáig kihasználatlanul rejtegették.
 
A verseny több futamban zajlott, de a liszenszes fiúkat mind összeeresztették. Így a verseny előtt még én is azt számolgattam, hogy vajon Buruczki Szilárdot  hányszor is kell majd elengednem… A 80 perces versenyre 3 kör hátrányt számoltam, így a vesztesek nyugalmával álltam a rajthoz és készültem a másodvonalas harcokra.
 
A rajt egy sportpálya egyenesében volt. A kilövés után egy 3 méteres letörésnek futottunk neki – felfelé nagytányéron :) Ezután egy vízszintes, gyors murva, egy-két lassító, újabb kigyorsítás, és kanyargás után megérkeztünk a sűrűjébe… Itt egy ácsolt és szőnyegezett rámpán át jutottunk a pince falához. A sáros szőnyeg, és lábánál a kanyar okozott meglepetéseket, de én vigyáztam a szép új mezemre, és inkább talpon maradtam ;)
A sötétben aztán kaptunk minden jóból: reflektorok, nagytányéros vakon száguldás, felázott beton, szalma bálák, villogó vakuk, és persze lelkes szurkolók. Én a pályabejárást kihagytam, így elsőre ijesztő volt, és próbáltam észnél lenni, nehogy engem is bezúzzanak a falon csattanó üldözők.

A pincéből jó egy perc alatt kimenekültünk és egy lankásan emelkedő kockaköves úton, a nézők sorfalai között feljutottunk egy nyílt, sík-kanyargós részre, ahonnan nagytányéron száguldottunk vissza sportpályára egy rövid lejtőn át. A pálya vége még tartogatott egy középtányéros hullámzós, egyensúlyzós domboldalt, de innen már csak a célba kellett begurulni.

 
A verseny kemény volt, végig intenzív, kevés pihenővel. Az eleje nagyon ment, de végül csak 2x mentek el mellettem, így a tervet teljesítettem :) A saját harcomat az első körtől Gortva Laci és Szász Viktor között vívtam. Csak métereken múlt, de a befutó is ez maradt, nem nyomtam le a bajnokot. :)
Az egész rendezvény jó hangulatban telt. Csodás időjárás, Ádám műsorvezetése, tészta parti, tombola és tárgynyeremények várták a részvevőket.
Categories: Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Olimpiai Cross MK I....

Posted on ápr - 20 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

Ezüstérmes a KTM-DigitalJet Team!

Posted on dec - 10 - 2012

Hozzászólások kikapcsolva

Magyar montis az Olimpián!

Posted on jan - 7 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

Nagykovácsiban, gyerekversenyen jártunk

Posted on ápr - 12 - 2015

Hozzászólások kikapcsolva

KTM Junior Team

Posted on ápr - 11 - 2012

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK