• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Elit férfi (6 kör) Master1 női (2 kör)
14. Süle Róbert 1 óra 59p 38mp 1. Cseh Veronika 0 óra 45p 11mp
Master1 férfi(4 kör) Master2 férfi(3 kör)
4. Motován Miklós 1 óra 20p 57mp 1. Böhm Lajos 0 óra 59p 17mp
5. Kakas László 1 óra 24p 07mp 2. Vereby István 1 óra 01p 14mp
6. Fehér Csaba 1 óra 31p 10mp Master3 férfi(2 kör)
7. Magyar Viktor 1 óra 39p 09mp 2. Démi József 0 óra 43p 52mp
8. Németh Tamás 1 óra 17p 19mp (-1 kör) 5. Plájer Lajos 0 óra 45p 11mp
9. Dolfinger Zsolt 1 óra 34p 39mp (-1 kör) 6. Lénárt László 0 óra 49p 47mp
U13 fiú U9
11. Bartokos Botond 0 óra 34p 14mp 8. Kádár Anna 0 óra 05p 27mp
14. Bartokos Flóra 0 óra 06p 16mp

Új színfoltot hozott az utolsó XCO a hazai versenyek közé, főleg az olimpiai számban. Mivel a „citycross”, mint műfaj már létezett (Kőszeg, Szentendre), itt jött még valami plusz is, ez pedig a terep és a városi nyomvonal egyesítése, melyhez Veszprém belvárosa, a Séd partja kiváló alapot adott.
Bejáráskor azért kicsit máshogy indultam neki, mivel a pálya eleje szokatlanul maratonos volt, de aztán a végére kijött belőle az élmény, köszönhetően a kis leléptetéseknek a fák között mélyülő porban. Volt itt trepni, patakpart-néhol majdnem mederben tekerés, szalmabála, szóval minden, ami kell, de azt a pici fűszert sajnos csak az elit indulók kapták meg. Ez pedig a lépcsősor a várból lefelé némi patakátkeléssel nehezítve. Ezt nagyon sajnáltam, hogy kimaradt, de beszélgetve az egyik pályabíróval örülhettünk, hogy legalább nekik megengedte (azt a pár óra lezárást a belvárosban) az önkormányzat, de vissza az elejére… Reggel korán keltem, hogy a már említett bejárást elcsípjem.

Ronival és Mikivel mentünk is egy laza kört, majdnem megvolt végig mindkét emelkedő, ami azért adott némi önbizalmat, Az is lejött rögtön, hogy ez egy kőkemény nyomatós erőpálya kevés technikai nehézséggel, ami viszont nekem nem kedvezett, persze amúgy sem vagyok egy rövidtávú gyorsrakéta?
Második kört már Viktorral mentem, mivel neki ez volt az első XCO, ezért mindenképpen kellett ez a kis bejárás, mert itt-ott azért volt némi félelem a szemében a pályát látva. Itt már ment mindkét emelkedő végig, rendben is volnánk, gondoltam. Némi karbantartás és technikai tuning Viktor telóján, aztán máris mentünk szurkolni a kölyköknek a gyerekfutamokon. A kis Motován fiókák nagyon aranyosak voltak, kőkemény harcot láthattunk az utolsó kanyarig, de aztán eltört a mécses…nem baj, lesz ez még jobb is gyerkőcök. Baresz gyerekeinek is futva szurkoltunk a pálya mellett, jó volt látni, ahogy a verseny végén egymást vigasztalták a kölykök, ha valamelyikük elpityeredett picit.

Fél órás késéssel aztán Roni is repesztett egy nagyot, ezzel el is döntötte az összetett végeredményt a kupasorozatban.
Az előző csúszás miatt már mi is később indultunk, szépen felállt a Master sor! M1-ben a 9-ből 6 KTM-es volt, tulajdonképpen már csak Hocsa hiányzott (meg PZ…meg), M2-ben a két „kojak”, Lajos és Pista alkotta a tuti párost, Imi sajnos betegség miatt nem tudott jönni. M3-ban pedig Jokó-„Lajos a player” és Elnökúr zárta a beszólítást. Némi érdekesség azért még akadt a rajt előtt, mikor a bringaTV megjelent egy mobil kamerával, hogy kire szerelhetné fel. Nagy túljelentkezés nem volt, sőt a végén mindenki egy irányba nézett felém, hogy ott az a srác fullyval milyen jó alany lesz, mert majd nem rázkódik a kamera, persze…aztán csak felrakták. Miután megvolt az install, és úgy néztem ki, mint egy szánhúzó kutya, a szpíker is megtalált és rögtön kitalált vmi poént, hogy kitöltse az időt a rajtig!

Remélem jó lett a felvétel, és sikerült maradandót alkotni. Mindenesetre ösztönzésnek jó volt, mivel az első körtől kezdve nyomtam, mint vak a csengőt, pulzusom soha nem látott magasságokba emelkedett és a 4-5 helyen birkóztunk Mikivel, hehe, ő is benne lesz a TV-ben?!!! Az erős kezdés után azért kicsit aggódtam, mi marad a végére, de mögöttem is lassultak a srácok, ezért senki nem előzött meg, még másik kategóriából sem, ami nagy szó nálam XCO-n, persze azért hozzá kell tenni, hogy a top pilóták nagy része nem volt ott. Sajnálhatják, mert jó kis pálya volt, szűk kanyarokkal, visszafordítókkal, hidakkal.
Végül ötödik lettem, illetve 4-9-ig csak KTM-es. Lajos-Pista 1-2, Jokó második, és Ronival együtt csak összejött a négy dobogó, amit Hocsa „követelt”, bár lehetett volna még több is, ha jönnek még páran a csapatból!

Délután jött az igazi nagy menet az elitekkel a már említett kibővített városi hurokkal, levágva a Gulya dombon lévő lapos, kettes számú célterületet, nekik tényleg csak a „jó” részek maradtak. Mentünk is szurkolni, mivel a fiúknál ott volt a top3, Parti-Szilárd-Marci, a komplett euroOne sor, illetve a csajoknál Barbi is rajthoz állt, lévén C2-es futamról szó. A fiúk veszett tempót nyomtak, nagytányéron mentek fel a várba, aztán úgy jöttek le a lépcsőn, mintha nem is lettek volna. Irigykedve csodáltuk őket!
Jövőre kérjük mi is ezt a hurkot kedves szervezők!!! Parti nagyot küzdött, végig az élen volt egy négyes bolyban, de a végére a két lengyel srác összedolgozott, és leválasztották Andrist, így második lett a szülinapján! Barbi negyedik lett, de aztán történt egy kizárás a csajoknál, és mégis összejött a dobogó neki is! Gratulálunk minden olimpiai pontszerző és részvevő magyar versenyzőnek, és persze Robikának, aki egyetlen KTM-esként állt helyt a nemzetközi mezőnyben!!!
Remélem, hogy a sikeres rendezés után jövőre már könnyebben megy az egyeztetés, és mi is élvezhetjük a lépcsőket a Master sorokkal!!!

Hajrá Veszprém!

KakLac

Categories: Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Nagykovácsi

Posted on jún - 10 - 2007

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Kupafutam – Pilisborosjenő

Posted on szept - 9 - 2009

Hozzászólások kikapcsolva

Viszlát Béla király!

Posted on jan - 16 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

szezonzáró KTM módra…

Posted on dec - 1 - 2009

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK