• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Vámosi Gergő második lett a zárófutamon!

Geri beszámolója
Mivel utolsó idei XCO verseny volt a Pilisborosjenőn rendezett “Zsiráfok.hu XCO Kupa”, és baromi közel is volt gondoltam elindulok, ha már nincs jobb dolgom. Felbuzdulva a Mátra Maratonon, na meg azon, hogy biztos alig jön majd el néhány sporttárs, bekészítettem egy tartalék mezt, hátha jól sikerül a dolog. Gondoltam önbizalom nélkül kár nekikezdeni…:)
A pályát szombaton már bejártam, tetszett is nagyon. Sok single trail, csiki-csuki, katlan, néhol egy kis vízmosás, tócsák az előző napi esőzésekből, szóval nem lehetett unatkozni…és pihenni sem sokat a több mint 5km-es körön.

Az volt a terv, hogy (mivel Dobai Zoli kijelentette szombaton, hogy Ő nyerni jött) Dobai Úrra teszem a kereket, és megyek vele, amíg bírok. Ebből aztán annyi lett, hogy rajtnál láttam, majd legközelebb a célban:) Nagy gond azért nem volt: A lazára vett első kör után 2.nak forultam rá a következőre, ami nem volt túl izgalmas, de legalább bíztató ha bírom a tempót. Ellenben a 3.-4. körrel, ahol az igazi verseny(em) kezdődött, mert felért rám Frőlich Tamás, akit hol leszakítottam, hol megint feljött rám. Ez ment végig, az utolsó körig, de megelőzni – addig- nem tudott. A végső hajrá a Teve Szikláknál kezdődött (2 éve itt volt a két nagy szikla, ami között lefele jött a pálya- idén viszont felfele…futva!) ahol robbantott a srác, és ezt már nem tudtam hárítani (mint később kiderült, itt fel is őrölte minden maradék erejét:) ) így elém került. Volt hátra kb 1 km, amiből a sziklák közötti “felfutás” után szinte végig single trail a cél előtti kis dózerútig…Na, a kis dózerútra már én fodultam előbb, ahonnan már nem volt esélye! Sprint befutó, kb 1 másodperc döntött, de sikerült. Kár, hogy ez a szép kis csata nem az első helyért folyt, de én ennek is nagyon örültem, mivel elég rég nem álltam dobogón, főleg XCO versenyen.
Aki nem volt ott, sajnálhatja, nagyon jó kis verseny volt, jó pályával, értékes nyereményekkel, ( Felállítottak egy cirkuszi sátrat a versenyközpont mellett, és többek az érem mellé cirkuszi belépőt kaptak…:)
Gergő

Categories: Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Underworld Kupa

Posted on aug - 17 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

Egy küzdelmes OB a...

Posted on aug - 5 - 2012

Hozzászólások kikapcsolva

2015 Limit Change Point...

Posted on júl - 21 - 2015

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Ischgl Ironbike – Ausztria

Posted on aug - 13 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK