• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

XCO Kupasorozat Zalakarosi Futam Süle Robi tollából:

A csapatnak nagyon, a szervezőknek kevésbé sikeres hétvége. A fővárosból érkezőknek messze van ez a verseny, a nagy sár sem vonzza az Olimpiai MTB versenyszámra vágyók tömegét, valamint a Balaton Régió Maraton is ezen a hétvégén került megrendezésre, így elég kevesen voltunk a rajtvonalnál. Sopronból négyen (Jokó, Lajos, Kolos meg én) vettünk részt a versenyen, plusz még Fehér Csabi is rajthoz állt, Gergő és Roni viszont inkább nem indultak a rossz körülmények miatt.

Vasárnap hajnalban indultunk két autóval, sima 2 órás út után már pályát is jártunk, neveztünk, majd közös megállapodás alapján kijelentettük hogy sár van. A pálya két hosszú emelkedőt foglalt magába, amiből a második nagy részét esélytelen volt a nyeregben abszolválni, annyira csúszott, a sípályát ha nehezen is, de ki lehetett tekerni. Ami a lefeléket illeti, nem volt semmi szokatlan, ha nincs sár nagyon kevés lett volna a technikás rész, csak hát a dzsuvából bőven jutott mindenhova, így szerencsére volt alkalmunk korcsolyázni. Jó kis pálya, szárazon főleg, de így is tetszett.
Ami engem illet idén már sokadszorra adtam fel a versenyt fejben és tekertem végig 160-as átlagpulzussal egy XCO-t, a legcsúfosabb pedig a múlt heti OB volt, ahol két kör után ki is álltam, annyira elkeseredtem hogy nem úgy megy az első kör, ahogy annak mennie kellene. Erre a versenyre a “kevesebb több” elve alapján készültem, vagyis hogy érdemi edzés csak szerdán volt, inkább a mentális tréningre helyeztem a hangsúlyt, és úgy tűnik sikerült magam összekapni, nem volt a verseny előtt olyan, hogy akkora baromságokkal traktáltam magam, hogy “úgysem fog menni, minek szenvedjek”.
Kolossal a rajtunk 2 órakor volt, rosszul jöttem ki, de mivel kevesen voltunk hamar felzárkóztam, majd megkezdődött a bunyó az első tolós felfelén a jobb pozíciókért, ami során Kolos (persze véletlenül) kellemesen lerúgta a kezem a kormányról, valahogy a bal váltókarom teljesen lelazult, de ez sem szegte a kedvem, végre egész jól tudtam
menni. A verseny első körében kialakult a sorrend, innen nem tudtam közeledni senkihez, kategória ellenfelek viszont egyre jobban távolodtak szerencsére. Miután elég hamar hátbacsapott Buruczki Szilárd, egy körrel kevesebbet kellet mennem, aminek be kell valljam, nagyon örültem, a sok tolás miatt görcsöltek a lábaim, nagyonelfáradtam, a köridők azonban nem lettek sokkal rosszabbak, talán annak köszönhetően, hogy lehetsz akármilyen friss is, a tolós részeken nem tudsz sokkal gyorsabban felmenni. Kategória harmadikként értem be, köszönhetően a kevés indulónak, mögöttem jött be nem sokkal Kolos.
Lemostuk a bringát, bepakoltunk majd eredményhirdetés után elindultunk haza.

Jó hétvégét zárt a csapat Zalakaroson, 3 dobogó és 2 negyedik hely, sok-sok pont!

Elit U23 ( 6 kör)   Elit Master1 (4 kör)  
3. Süle Róbert 1 óra 41p 26mp 4. Fehér Csaba 1 óra 20p 26mp
4. Pintér Kolos 1 óra 45p 47mp Elit Master2 (3 kör)  
Elit Master3 (3 kör)   2. Böhm Lajos 1 óra 00p 08mp
3. Démi József 1 óra 22p 30mp    
Categories: Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

V. City Cross Kőszeg

Posted on szept - 24 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

Csömör XCO

Posted on júl - 5 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

GOLDSPRINT TOURNAMENT II –...

Posted on márc - 24 - 2012

Hozzászólások kikapcsolva

Mátra Maraton

Posted on aug - 30 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

Nyugat Maraton 3. forduló...

Posted on okt - 24 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK