• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

IV. Zemplén Maraton – Mád, Bortóegy pohár víz a fejre, kettő a testbe…

akár ez is lehetne a verseny mottója, olyan tikkasztó hőség volt. Verseny előtti este volt ugyan egy kis zápor a környéken, de ez nem nagyon látszott a pályán.

Rajt 39 fokban családi hangulatban, 30 alatt volt a hosszútávosok mezőnye. Végre egy jól szervezett rajtoltatás. A mezőnyt szétszedték távonként és kétpercenként indították. Szabad volt az út, nem kellett “rövidhatótávolságú törpéket” előzgetni. Az első öt km-en nagyon bekezdett az eleje, kb a második ötös csoportba estem vissza, de gondoltam elég lesz ez így, nagyon meleg van. Az erdőbe érve 35 fokra “esett” a hőmérséklet, de utána nem kegyelmezett. Maradt a 39-40, sőt a szikrázóan fehér betonos úton 41-42! Nagyon száraz, köves és kemény volt a pálya, rázós lefelékkel, de egy-két durva emelkedőt kivéve végig lehetett tekerni. 10 km-nél volt egy kis bizonytalankodás a jelölést illetően, összejöttünk vagy tizen, de meglett a helyes irány. Ezután már precíz volt minden. Az alap frissítőkön kívül még beraktak vagy 3 vizes pontot, kellett, de csak meleg víz volt (nyakba jólesett). Az első köves után három felütéses “kipontozódott”, utána még előztem párat, megfáradt középtávosokat, de kb. a felétől szinte örök magányban tekertem. Abszolut kilencediknek (kategória 4.) mondtak a frissítőnél és ez meg is maradt a végéig. Se előttem, se utánam senki. Utolsó 10 km már nagyon fárasztó volt, szőlőtőkék között betonon. Megláttam egy táblát még 3km a célig, mindez egy karóra szögelve tövében két ötliteres vizesflakon. Jó vicc gondoltam, de megálltam, mert üres volt a kulacs. Gyors töltés, “zuhany” és nyomás. Az a három még legalább négy volt, de nem baj, vár a tó a rajt-cél területen. Beértem.Gyors vetkőzés ugrás a vízbe. Jó volt, bár csak kicsit volt hűvösebb a kulcsomban maradt víznél.

Sokan nem, vagy csak részben teljesítették a távot a meleg miatt, és ezért nem volt értékelhető időeredményük. Az eredményhirdetést sikerült elhúzniuk rendesen, szinte mindenki hazament, még a tombola sem tartotta vissza az embereket. Méltánytalanul szerény díjazást kapott az első (5 ezer), keserű szájíz…de hát kis pénz, kis verseny.

Összességében jó volt, felkészülésnek mindenképpen, a következőre. Szeretem ezt a vidéket, valahogy van egy érintetlen, civilizálatlan természetessége, ami nagyon megfogott. Sokszor tekerek erre, és nem lesz ez másképp ezután sem azt hiszem.

Kakas Laci

Categories: Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Olimpiai Cross Országos Bajnokság...

Posted on júl - 20 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

IV. Nyílt MTB verseny...

Posted on aug - 31 - 2015

Hozzászólások kikapcsolva

2015 Limit Change Point...

Posted on júl - 21 - 2015

Hozzászólások kikapcsolva

DirtPark Kupa

Posted on máj - 13 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

Mátra maratonon jártunk

Posted on aug - 30 - 2015

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK