• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Bükk Maraton – Eger

Több mint 1200 induló a T-Mobile Top Maraton sorozat 3, a Magyar Kupasorozat 4. futamán.

Előző nap estefelé érkeztünk meg Egerbe. Hideg volt… Nagyon hideg… És délután esett… Jégeső!!! Óriási paráztatás ment a nevezésnél, innen-onnan, szervezőktől, helyiektől lehetett hallani, hogy mekkora sár van a pályán, milyen durva a terep, stb. Sokan megijedtek a vizes hírektől, és szombaton, sőt még vasárnap is rengetegen neveztek át hosszúról közép, illetve középről rövid távra. Mindenki legnagyobb igyekezetére a mi kedvünket nem tudták elvenni a versenyzéstől. Persze az én szokásos „úristen most milyen gumit tegyek fel” mechanikámat azért sikerült beindítani, Horvát Ágival meg is tartottuk rögtönzött gumi-értekezletünket a Tesco előtt, a riogatás a pék-pult előtt folytatódott Blazsó Marcival… Azt hiszem Gergőt lassan az őrületbe kergetem a gumi mániámmal :-)

Gyorsan mentünk a szállásunkra, Teri nénihez Felsőtárkányba, aki palacsintával várt minket, másnap reggel teát főzött nekünk, még mosogatni sem hagyott minket, óriási a dumája, szóval mindent egybe vetve meg kell állapítani, hogy Teri néni egy 78 éves szuper mami, mindenkinek ajánlom, aki vakációzni készül a környékre.
Vasárnap reggel… Napsütés, de éjszaka esett. Ági sms: Milyen gumit raksz fel? Válasz: Nem tudom. Kétségbe vagyok esve. VÁÁÁÁ…. Bemelegítés… Hocsa halálra várt arccal teker felém egy mellékúton. Tiszta sár a bringája. Racing Ralphok eltömődve. „Tiszta szívás lesz… Voltam a pályán…” Most már nem érdekel… Fent hagyom a Nobby Nic-ket. Akárki akármit is mond…
Nem is gondoltam volna akkor, hogy ez milyen jó döntés volt.
A rajtnál a nőket előre szólították középtávon, a Bükk Maraton nekünk magyar kupa verseny volt. A fiúk szerencsére nem sodortak el minket a betonon, óvatosan előzgettek. Módos Gabi nagyon megnyomta a beton mászást, tapadtam rá ahogy tudtam. Mindig a kereke mögött tekertem. Ahogy terepre értünk, megelőztem, és beleadtam mindent, hogy lehagyjam. Ez sikerült, nem láttam egy lányt sem magam mögött, maxon nyomtam fölfelé. 12 km mászás után gyors lefelé jött, és örültem, mert nem maradtam le nagyon a fiúktól, akikkel még együtt tekertünk fölfelé. Mentem ahogy tudtam, végig éreztem az erőt magamban. Tudtam, hogy nem nyugodhatok meg, és a várakozásom be is igazolódott. Gabit megláttam magam mögött az utolsó hosszú meredekebb mászás elején, nagyon rá kellett kapcsolnom. Szerencsére az emelkedő tetejére leakadt, de a célig iszonyat módon hajtottam, arra számítva, hogy minden pillanatban elsuhanhat mellettem. Nem így történt, és nagyon boldogan tekertem be a célba…Nyertem!!!! Gabi második, szülinapos Hédi harmadik.
A pálya nagyon gyors volt, még egy maratonon sem mentem 20-as átlagot (2:37 lett az időm). Nagyon tetszett a verseny, annak ellenére, hogy nézelődni nem volt időm (pedig szívesen megtettem volna, mert imádom a Bükköt) és az itatózónáknál sem álltam meg. A pálya teljesen száraz volt, szinte el sem tudom képzelni, hogy ez hogyan volt lehetséges, és mégis… Ja, és nagyon készültem a Lénárt Andris által beharangozott óriási-gázos tócsára az utolsó lefelében, amit csakis jobbról lehet kikerülni… Nemhogy óriási, de még egy valamire való tócsa sem volt.
Köszönjük a Nagy SE-nek a kiváló szervezést!

Emese


Bebukott XCO OB utáni első verseny a Bükk Maraton. Itt lehet felejteni. Elhatározom, hogy érzésből fogok tekerni.
Ráhangolódás minimális. Két hét alatt alig 4 nap edzéssel, ragasztott latex belsővel elkopott RacingRalf edzőgumikkal álltam rajthoz. Versenystressz szinte zéró. Jó kis túra lesz 100km-en.
Rajt hajnal 9-kor! Vámosi Gergővel pillangózunk az élbollyal, úgy tizenkilóméterig. Megbeszéljük, hogy segítjük egymást a “túrán”.
Jól érzem magam. Mennék gyorsabban, de Gergő bölcsen nyomást gyakorol rám, hogy ne rohanjak. Féltáv felé, még mindig jól érzem magam, pörög a láb. Born gél 30 percenként befigyel és holtpontnak semmi jele. Még mindig mehetnékem van. Felveszem a saját tempómat és megyek is. Gergő végképp lemarad. Innentől magányosan, pár kisebb eltévedéssel tarkítva nyomom a távot. Élvezem a tájat, a lefeléket a felfeléket, jó idő van a technika működik és én is. Van időm gondolkodni, hogy melyik kategória társamat előztem meg és ki van még hátra. A “ki van még hátra?” kérdésre nem találok választ. Talán első vagyok?
SzpíkerÁdám ovációja adja meg a választ célba érkezésemkor, hogy
“és igen itt jön a Master 2 első helyezettje a KTM BornSport versenyzője Bőőőőőőhm Lajóóóoos!”
Első vagyok! Na erre nem számítottam.
Így ha nem vigyázok az XCO Magyar Kupa után a Maraton Magyar Kupa is meglesz!
Böhm Lajos


Jól tekerhető széles utak, gyönyörű vidék, jól kijelölt pálya, bár a jelek nem a megszokottak voltak (aszfaltra festett nyilak), viszont volt egy, ami elég konkrétan jelezte a veszélyes helyeket – FEKETE HALÁLFEJ – itt biztosan lassított mindenki.
A távonként szeparált rajtnak köszönhetően majdnem 10 km-ig mehettem az “élmenők” nyomában, de utána elhúztak. Megint két boly közé szorultam látótávolságon kívül. Később két sráccal egymást segítve üldöző-elfogó módba kapcsoltunk és sorra szedtük le az előttünk lévőket. A második frissítőnél megállva azonban ők elmentek, magamra maradtam, na meg a semmit se mutató km órámmal. Lemerült még rajt előtt, úgyhogy vakon mentem, még jó, hogy volt a rajtszám hátulján egy magassági itiner, legalább sejtettem néha mi lesz.
Egész jó ütemben mentem, azután az utolsó húsz-harminc km-en elfogyott az erő. Ritkán szokott korogni a gyomrom versenyen, de most igen! (kevés volt a vacsi :-) ))
Szerencsére volt egy “hurok” a nyomvonalban, így egy frissítőt kétszer is meglátogattam, miután defektet szereltem, mert azt is sikerült beszednem már megint. Innen már csak a végét vártam.
Volt még egy köves rázató is, ahol valószínűleg rámentem egy kőre, ami felpattant és eltalálta a cipőm orrát. Üvöltés közeli állapot, annyira fájt, percekig nem is bírtam rálépni, de kis vízhűtéssel megoldottam. A végén még meccseltem egy szintén első bükkössel az utolsó 10 km-en, de én voltam a jobb!
A célban nyugtáztam, hogy sikerült teljesíteni a kitűzött szintidőt, hat órán belül beértem. Jó kis verseny volt!
Kakas László


Eredmények:

rövidtáv master1 40 km
3. Molnár Balázs 1 óra 39 perc
25. Bartokos Gábor 2 óra 06 perc

rövidtáv master2 40 km
4. Németh Frigyes 1 óra 49 perc

5. Démi József 1 óra 54 perc

rövidtáv master3 40 km
1. Lénárt László 2 óra 00 perc

középtáv felnőtt 55 km
3. Horváth Csaba 2 óra 19 perc

középtáv master1 55 km
2. Kenyeres Zsolt 2 óra 35 perc

középtáv női 55 km
1. Simon Emese 2 óra 38 perc

hosszútáv felnőtt 100 km
17. Vámosi Gergő 5 óra 22 perc

hosszútáv master1 100 km
22. Kakas László 5 óra 58 perc

hosszútáv master2 100 km
1. Böhm Lajos 5 óra 14 perc
6. Vereby István 6 óra 05 perc

Categories: Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bakonyerdő Maraton

Posted on máj - 20 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

Utolsó hazai menet

Posted on szept - 23 - 2007

Hozzászólások kikapcsolva

Bakony maraton, végre egy...

Posted on máj - 19 - 2012

Hozzászólások kikapcsolva

Amikor kimarad egy verseny…

Posted on máj - 25 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

Salzkammergut Trophy 2010

Posted on júl - 20 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK