• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Legutóbbi Goldsprint futamgyőzelmemen felbuzdulva, illetve mert esélyes voltam a 16 közé jutásra, meghívást kaptam a 2012-es Fináléra, melyet most a Lokál nevű helyen rendeztek a srácok.
A „Bringások éjszakája” rendezvényen belül volt itt Alleycat bajnokság, ahol bringás futárok mutatták meg, kis a legrátermettebb a városban. Utána még egy kis Trackstand következett, ahol perceket álltak egy helyben a kerekesek, majd csak egy kézzel, kéz nélkül, egy lábbal nehezítve a feladatot került ki a végső fixi győztes.
Kb este fél10-10 körül pedig elkezdődött a Goldsprint Finálé.
Mivel voltak hiányzók, így a lista aljáról töltötték fel a legjobb 16 helyet, ezért én is, és még 2-3 versenyző is felkerült a rögtönzött fali táblára, ahol mindenki láthatta a továbbjutókat, ugyanis egyenes kieséses rendszer volt, aki győzött, továbbment.
Elsőként „Bugi50”-el kerültem össze, erről itt egy videó is:

http://www.youtube.com/watch?v=1k3-zgToPzc&feature=related

Rögtön nyitottam egy 20.196-os idővel (addigi legjobbam), amivel a lista elejére ugrottam, de sokáig nem tartott az öröm, mert „Levi” is nyomott egy „kövéret” és ”Levest” legyőzve 20.152-vel átvette a vezetést.
Szépen kezdett kialakulni a táblán, ki melyik ágon jut tovább, és ki lehet majd az ellenfele. Nekem már nyilvánvaló volt, hogy a tournament legtöbb pontját gyűjtő „adam”-mal összekerülök, de előtte még ott volt „qkac”. A statisztikája nem volt túl erős, ezért most „csak” egy 20.729-et mentem, mert tudtam, hogy a következő menet kemény lesz. Közben a csajok előfutamait is lenyomták, így ott is kialakult a döntő páros.
Közben kihirdették az Alleycat verseny eredményeit, ahol „Kiscsúcs” volt a legjobb és bár a goldsprintben kiesett az első körben, az előbbi győzelem mindenképp kárpótolta, gratulálok!
Következzen tehát a legjobb 4!
„adam” és én „Kaklac” nyitottuk a sort. Mindketten tudtuk a 20.2 körüli időket, ezért rögtön előrébb jött a közönség, hogy lássa, ki jut a döntőbe!
Egy igazán kemény menetben életem legjobbjával 20.092-vel nyertem, így döntős lettem!
„Levi” a másik ágon kicsit szerencsésebb volt, ő egy statisztikailag gyengébb ellenféllel került össze, de a 20.170-es ideje alapján nem mondhatnánk, hogy lazított, hiszen a döntőbe jutás volt a célja neki is!
Ezzel meg is lett a két finalista a fiúknál.
A lányok következtek, először a helyosztó bronz meccsel, ahol „orsi” bizonyult jobbnak.
A lányok döntőjére már csúcsosodott a hangulat. „manna” és „Bridzsy” beállt a starthoz és fiúkat megszégyenítő időket hajtva végül „manna” lett a győztes! Gratulálok!
A fiúknál „adam” és „F.Viktor” döntötte el, ki érdemes a 3. helyezésre, de „adam” hozta a kötelezőt, és behúzta ezt a sprintet!
Végül jött a nagy DÖNTŐ! „Levi” vs. „Kaklac”

„Beszólítás” után gyorsan eldöntöttük ki melyik gépen akar menni, én maradtam a pirosnál, „Levi” pedig a kéknél. Szépen bemelegítettünk, közben kiderült számomra, hogy ellenfelem az aktuális bajnok, a tavalyi tornagyőztes és egyben világbajnok(!) is a goldsprintben. Jó kis menet lesz gondoltam. Elviekben nekem jobb időm volt statisztikailag, de „Levi” legalább kétszer annyi futamot ment már, mint én, így a rutin az ő oldalán állt nem beszélve arról a pár évről, amennyivel meg fiatalabb :)
Beálltunk a starthoz, aztán jött a gyilkos 20 másodperc. Fej-fej mellett haladva végül „Levi” nyert egy fantasztikus 19.810-es idővel az én 20.115-ösömmel szemben. 20 mp alatt ez már tényleg nagyon komoly! Gratulálok hozzá. Ilyen ellenféltől nem szégyen kikapni.
Az eredményhirdetés top maratonokat megszégyenítő díjesőt hozott!
Több kategóriában értékelték a versenyzőket. Volt ott legfiatalabb, legtöbbet menő („zé” a 100-adik futamával jubilált). Díjazták a legtöbb pontot gyűjtőket is, illetve a dobogósokat. Jómagam kaptam egy szuper futártáskát, aminek nagyon örülök!
A két győztes pedig elvihette a falon lógó két Csepel Royal bringavázat természetesen piros és kék színben! Még egyszer gratulálok a győzteseknek és a díjazottaknak.
Jövőre veletek ugyanitt”
KakLac

Bővebben a futamokról és az időkről

Categories: Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Top Maraton Díjátadó Gála

Posted on nov - 23 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

Kettős KTM siker a...

Posted on júl - 29 - 2012

Hozzászólások kikapcsolva

1%

Posted on jan - 1 - 2000

Hozzászólások kikapcsolva

Olimpiai Cross szezonnyitó

Posted on ápr - 20 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

Tour de Dabas

Posted on ápr - 19 - 2010

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK