• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Az ország ”legsíkabb” maratonja…

A Tisza Maraton Magyarország egyetlen sík vidéken megvalósított maratonja, ami azért rengeteg kihívást tartogat a haladók és a profik számára egyaránt.

Kakas Laci és Vereby Pista már sokadszorra indulnak ezen a versenyen, idén pedig mindketten dobogóra álltak!

KakLac beszámolója
Tisza maraton, avagy edzőverseny szabadság idejére…
Épp szüleimnél töltöm két hetes nyári pihenőmet, és mit hoz a ”véletlen”, találtam egy versenyt a közelben Szegeden, de mint később a helyszínen kiderült, Pista is hasonlóképpen összekötötte a kellemeset a hasznossal.
Mivel a valódi cél a grazi EB, ezért komoly edzésbe kezdtem itthon az apátfalvi ”havasokban”. A héten háromszor is lenyomtam a Tisza Maraton versenytávot, minden esetben 30 feletti átlaggal plusz mentem még pár tesztkört a helyi homokkitermelő telepen is, gondoltam nagy probléma nem lehet.

Reggel szokásos készülődés, racing reggeli és már Szegeden is voltam, gyors nevezési ügyintézés, közben pedig összefutok Pistával nagy örömömre. Gyors taktikai egyeztetés, mint kiderült mindketten rutinos ”Tiszások” vagyunk, mert 4-5 versenyen már ott voltunk, csak nem tudtunk a másikról, mivel én akkor még nem voltam a KTM kötelékben. Pista mondta, hogy Blazsó Marci majd bekezd vagy 40-el, ott kell maradni a bolyban, aztán majd meglátjuk, ki hogy bírja és húzzuk egymást, OK.
Rajt kicsit érdekes volt, mivel mentünk a városban egy ”szponzori” kört, utána megint megálltunk és újból elrajtoltunk. Pista nagyon ügyesen helyezkedett, én kevésbé, ezért a start után kb. 10 km kellett mire felértem rá, elég küzdelmes volt, de ezt mindenképpen meg kellett tennem, hogy követni tudjuk a csapattaktikát! Közben Marci defektelt, épp akartam szólni Pistának, de Marci már meg is előzött, tolta rendesen, ami nem meglepő, hiszen ez neki teljesen hazai pálya.
Miután a vezető bolyról leszakadtunk, öten nyomtuk együtt tovább, de csak mi ketten voltunk hosszútávosok, így a vezetést meghagytuk nekik. Jó tempóban le is ment az első kör, közben kaptuk az infót, hogy Blazsó kb. 5 perccel vezet, a második kb. 4 perccel van előttünk. Ez azt jelentette, hogy abszolút 3. helyen vagyunk, ami engem nagyon meglepett, ezért innen a pozíciótartás volt a cél, mivel tudtuk, hogy Marcit esélyünk nincs beérni…
A második körben váltott vezetéssel haladtunk a feléig, onnan már nagyrészt én mentem elöl. Pirítottunk is rendesen bőven 30 felett Pistával, nagyon jól ment a csapatmunka, a taktikát tökéletesen végrehajtottuk, együtt haladtunk át a célon, szép munka volt.
A célban még egy gyors interjúra is futotta.

A verseny számokban:
-két kör: 75 km
-2 óra 30 perc verseny idő
- abszolút 3. helyezés szintén mindkettőnknek, amivel Pista megnyerte a master kategóriát, én meg 3. lettem felnőttben, kb 10 percre Marcitól, de vele egy dobogón!

A technikák hibátlanul működtek, jól bírták a homokos (most épp nem túl mély) részeket és a rázatós földutakat is a majd’ 40 fok tűző napon, rólunk nem is beszélve…

KakLac

Categories: Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Goldsprint Tournament II. #7

Posted on márc - 14 - 2012

Hozzászólások kikapcsolva

Crosskovácsi ámokfutás…

Posted on jún - 14 - 2014

Hozzászólások kikapcsolva

Happy Birthday

Posted on aug - 4 - 2007

Hozzászólások kikapcsolva

Aszfaltbetyár

Posted on okt - 10 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

Városi száguldozás Veszprémben…

Posted on szept - 18 - 2011

0 Comment

TÁMOGATÓINK