• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

XCM Magyar Kupasorozat V. futam – Visegrád

Rekordszámú nevezővel, 1518 hegyikerekessel került megrendezésre július 6-án a T-Mobile TOP Maraton sorozat 2. állomása, a 9. MVM Duna Maraton. Az öt ország bringásait felvonultató verseny a nemzetközi Inter-Mountain Series és a Maraton Magyar Kupasorozat futama is volt egyben.

Elit női (65 km)   Elit Master1 (100 km)  
1. Simon Emese    3 óra 39p 25mp            1. Horváth Csaba        4 óra 59p 45mp
Elit Master 2 (100 km)   18. Kakas László  6 óra 04p 49mp 
3. Böhm Lajos    5 óra 09p 24mp                       Középtáv felnőtt (65 km)
6. Vereby István    6 óra 16p 39mp                       5. Vámosi Gergő 3 óra 18p 30mp 
Középtáv M1 (65 km)   Középtáv M2 (65 km)
67. Pálosi Zoltán 4 óra 18p 59mp 4. Lakatos Péter 3 óra 34p 58mp
Rövidtáv felnőtt (35 km)   10. Kenyeres Zsolt 3 óra 42p 56mp 
11. Pintér Kolos   1 óra 28p 53mp             Rövidtáv női (35 km)
Rövidtáv M1 (35 km)   1. Nagy Ágnes 1 óra 32p 23mp  
1. Molnár Balázs      1 óra 18p 45mp             Rövidtáv M2 (35 km)
19. Bartokos Gábor     1 óra 36p 15mp             2. Németh Frigyes 1 óra 25p 26mp
Rövidtáv M3 (35 km) 11. Csohány László 1 óra 45p 56mp
1. Lénárt László    1 óra 44p 44mp             26. Vikker László 1 óra 59p 29mp
      41. Jánosa Gyula 2 óra 05p 41mp

Emese beszámolója:
Idén is eljött a nagy nap, a legnagyobb felhajtással kísért, és legrégebbi magyar maraton, a Duna Maraton napja. Szuper időjárás, végre száraz pálya, rekordszámú nevező, jó kis versenynek ígérkezett. És még milyen jó lett! Készültem erre e versenyre, leginkább fejben. A pályát és a terepet elég jól ismerem, tekintve, hogy eddig mind a kilenc Duna Maratonon elindultam, és egy kivételével be is fejeztem, hol a hosszú, hol a közép távot. Nyerni viszont még sosem sikerült. Gondoltam egyet, és elhatároztam, hogy most bepótolom ezt a hiányosságot :-) Úgy éreztem, hogy van reális esélyem, annak ellenére, hogy múlt héten Győrben nem ment jól, nadehát a sík az sík, a hegy az meg hegy. Én inkább a hegyre szavazok….
Előző nap egészen komolyan elhatároztam, hogy nyerni fogok, úgyhogy bele kellett húzzak, nehogy csalódást okozzak magamnak. Úgy gondoltam, hogy az aszfaltos részt az elején nyomom, ahogy a csövön kifér, aztán lesz, ami lesz. Lehet, hogy ez így elsőre hülyén hangzik, de bejött. Utoljára a rajtnál várakozás közben találkoztam a lányokkal, aztán legközelebb csak a zuhanyzóban:-) Persze jól széthajtottam magamat, ami volt bennem erő, azt mind kitekertem… De hát így van ez rendjén… A pályát kifejezetten élveztem, szeretem a kemény, hosszú emelkedőket, és a lendületes lefeléket. A rajt után igyekeztem mindig jó szélárnyékot fogni, tapadni ahol tudok. Itt Kakas Laci segített sokat, volt, hogy megkérdezte valaki, hogy együtt nyomjuk-e, de nem, ezek a dolgok nem előre megbeszéltek. Nagyon jól esik, hogy legtöbbször, ha csapattárssal találkozom a pályán, körülményekhez és a szabályokhoz képest igyekeznek segíteni, bíztatnak, szélárnyékot adnak…stb. Ezúton is köszönöm. Múlt héten Pálosi Zoli segített sokat betonon, de Kenyeres Zsoltival is sok maratonon nyomattuk már együtt. Dobogókőn megtudtam, hogy jelentős előnyöm van, 6 perc, de nem nyugodtam meg, azt nem szabad sosem! Sajnos nem ettem Dobogókőn, pedig kellett volna, egy zselét és egy energiaszeletet ettem a verseny alatt, és ez kevésnek bizonyult. Eléheztem, görcsölt a lábam, a verseny végén már én is nagyon a végét jártam, gondoltam, hogy hoztak rajtam a többiek a táv második felében. De belefért, és hihetetlenül boldog voltam, amikor célba érkeztem. Utólag hallottam, hogy Hédinek problémája volt a lánccal, de verseny közben ezt nem tudtam, mert ekkor már mögöttem volt. Lehet, hogy nyugodtabban megyek, ha tudom.
Tetszett a verseny, jó volt a hangulat. Pályakijelölésben ugyan voltak hiányosságok. És: ahol mindkét út ugyanoda vezet, az csak annak egyértelmű, aki ismeri a Pilist… Jó volt a zuhanyzó, a kaja, az Avonos ajándékok: végre gondoltak a női helyezettekre! Végre nem megint Gergőnek nyertem egy XL-es mezt, kesztyűt, 45 ős bringáscipőt. Neszeszer, tusfürdő, kence, ez való a csajoknakJ Az egy éves bringás biztosításnak is nagyon örültem.
Jövőre újra a Budai várból indul a verseny, mint a régi szép időkben. Kíváncsi leszek! Én már nagyon várom…

Kakas Laci beszámolója:
Elfogyott a magenta szalag…
Egy jó verseny ideális időben, jó pályával, jó itatókkal és nagyon-nagyon rossz kijelöléssel, főleg a hosszú táv közepén. Kár érte.
Meglehetősen melós hét után, kevés alvással érkeztem meg a versenyre, tulajdonképpen azzal a szándékkal, hogy végre egy hely, ahol pihenhetek :-)
A rajt TOP maratonhoz méltóan jól szervezett, tanultak a tavalyi tumultus jelenetekből és most szépen karámokba terelték a versenyzőket. Fire…az eleje jól megindult, mentem én is, majd a betonon az egyik motoros akkorát takart, hogy nézni is rossz volt. Estek páran, még az élmenőkből is néhányan belekeveredtek a balesetbe. Kis zűrzavar, de utána meglett a motoros is és nyomtuk tovább.
Lassan beértem Emesét, utána tulajdonképpen az elágazásig együtt mentünk, betonon segítettem, a zúzós lefeléken meg néha beálltam mögé, hogy le ne tolják, bár egy-két merész legény így is akadt.
A két nagy mászás tényleg kemény volt, tele kövekkel, de meglepően jól bírtam, és csak ott toltam, ahol már tényleg csak a hegyikecskék mentek fel. Csak a jelölések hiánya miatt elmentem háromszor rossz irányba és sokat vesztettem emiatt. Vereby István felért, mentünk sokáig együtt, de a második nagy mászásnál leszakadt és utána már nem találkoztunk.
Az egyik lefelénél sikerült besokallnom és elfékezve dobtam egy tigrisbukfencet a baloldali árokba. SH+ bukó megvédett, csak két apróbb zúzódás lett a karomon. Talán a fáradtság- vagy a leeresztett hátsó rugóstagom miatt, nem tudom. Mindenesetre már szervíz felé tart a tag, mert összement és ráfújásra sem lett hosszabb. Remélem XCO OB-re jó lesz!
A lefeléken rengeteget kellett fékezni, tenyérizomlázam van, ha van ilyen egyáltalán, még jó, hogy kicseréltem a fékbetéteket hátul verseny előtt. Biztosan bekoptak :-)
Elégedett vagyok, már amennyire ilyen fáradt versenyzés után lehetek. Megint mentem hat órát, de itt egy tényleg jó pálya volt, profi szervezéssel, csak kellett volna még pár méter szalag…

Categories: Verseny

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Buda Maraton

Posted on máj - 3 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

Diákolimpia – Veszprém

Posted on jún - 7 - 2014

Hozzászólások kikapcsolva

Csömör XCO

Posted on júl - 5 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

Mert vannak még szép...

Posted on okt - 9 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

Edző Bá’ XCO OB...

Posted on júl - 19 - 2014

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK