• júl : 12 : 2018 - A Focus Bikes – Limit Change Point Mountainbike XCO Országos Bajnokság
  • aug : 7 : 2016 - Bükk maraton
  • júl : 16 : 2016 - XCO Magyar Bajnokság – Csömör
  • júl : 3 : 2016 - Duna maraton
  • jún : 11 : 2016 - Crosskovácsi maraton

Rég jelentkeztem már beszámolóval…
Ez a mostani sem az lesz, hanem inkább egy kicsit hosszabban kifejtett és épp ezért tematizált cikksorozatra készüljetek, ahol nagyjából az alábbi témákat boncolgatom:

- A szervezés (ötlet, a csapat, az elhatározástól a tettekig)
- A támogatók (az eszközökről, amik segítenek, a támogatókról, akik segítenek)
- A ráhangolódás (felkészülő versenyek, XCU sorozat-a hazai ultra kupasorozat)
- Az edzés és felkészülés (maga az edzés, edző-versenyző viszony, hangulat, mentális és fizikai állapot, hullámvölgyek…)
- A verseny (versenybeszámoló és/vagy “live” közvetítés FB-n…)

Amit szeretnék leírni, azok a tapasztalatok, érzések, ingerek, melyek az első célirányos edzéstől egészen A VERSENYig érnek.

Kezdjük is el az elején…

1. RÉSZ
A SZERVEZÉS

2014 őszén egy jól sikerült ultra versenyes év után, mikor megláttam ennek a rendezvénynek a kiírását (http://www.24hfinale.com/) , komolyan elgondolkodtam, hogy megmérettetem magam egy külföldi 24H versenyen is. Ennek oka egészen egyszerű, mivel kb 10 pilótát tudnék felsorolni kis hazánkban, aki komolyan nyom/nyomott már ilyen távot. Ebből pedig 3-5 versenyző az, aki 1-1 versenyre eljön és sikerül egy jót meccselni. Nincs itthon igazán nagy mezőny (maraton hosszútávon sem sajnos…), és egyébként is, kellett egy kihívás idénre
Összehasonlításképpen ezen az olasz EB-n csak a szólósok lesznek vagy 100-an, ezért a lebonyolítás is eltér majd, mivel a szóló-duó egységek számára péntek-szombat lesz a versenynap, míg a csapatoknak a szokásos szombat vasárnap. 2012-ben ezen a helyszínen már rendeztek egy VB-t a WEMBO égisze alatt. Ez a szervezet, lényegében a 24H szólósok rendezvényeit tömöríti (Olaszország-Ausztrália-Skócia az alapítók), de idén pld USA is otthont ad az eseménynek.
Létezik tehát olyan mezőny, ahol csak olyan 24H szólósok indulnak annyian, mint mondjuk itthon egy maraton hosszú távján.
Mivel eddig soha nem volt edzőm, úgy gondoltam, hogy itt az ideje keresni egyet, mert erre a versenyre komolyan rá kell készülni! Nem lehet, csak úgy „rutinból” elmenni, ahhoz túl messze van és túl sokba kerül.
Itthon két edzőt ismerek, akinek van már ilyennel tapasztalata. Lőrincz Olivér és Szöllőssy István. Mindkettőjük kiváló szakember, meghallgattam pár előadásukat, olvasgattam, illetve figyeltem a felkészített versenyzőiket is. Mégis mi alapján döntöttem, kérdeznék sokan rögtön? Egyik Bringaexpon nyertem egy bringa beállítást, még 2008-ban, amit akkor még CSC-s színekben végzett el nekem István és valahogy megtetszett az akkurátus precizitása, ahogy a cipő stoplijától szisztematikusan végignézett, lemért mindent. Talán ennek is volt köszönhető, hogy abban az évben rögtön megnyertem az első 8H-t itthon. A másik ok pedig Bándli Szabi volt, akivel meccseltem Csillebércen a 24H-n. Akkor ő ott nyert, én pedig 3. lettem. Hihetetlen tempót ment végig, nem értettem, hogy lehetséges ez?
Ma már tudom, hogy kőkemény edzésmunka áll mindezek mögött!
Szó szót követett és november végén el is kezdtük a közös munkát Istvánnal. Egyelőre az EB-ig irányoztunk elő egy 6 hónapos etapot, azután pedig meglátjuk. Mivel István a wattmérés nagy tudora (http://edzo.info.hu/) , jól jött, hogy sikerült olyan eszközöket beszereznem Szigethi Zoltán szponzoromtól (http://www.sarisrack.hu/) , melyek képesek monitorozni folyamatosan az elvégzett edzésmunkát. A SARIS bringás tartók mellett Cycle Ops és Powertap termékeket is forgalmaz (https://www.sariscyclinggroup.com/) . Mivel támogatja a FOCUS csapatunkat is, ezért rögtön elvállaltam a „tesztpilóta” szerepét. A tapasztalatokról majd a következő részben bővebben írok!
Edző és computer-wattmérős görgő, kerékagy már van, nézzük, mi kell még. Mivel Bereczki Laci már eddig is nagyon sokat segített HIGH5 termékekkel az elmúlt években, rögtön hozzá fordultam és biztosította a szükséges „tápanyagokat”. (http://high5.hu/). Edzéseken folyamatosan tesztelem is őket, mivel tudnom kell, mire hogy reagálok. Adtak sok jó ötletet is korábbi ultra versenyzőik tapasztalatai alapján, meglátjuk, nálam melyik lesz a „befutó”!
A bringa maradt a tavalyi szett egy kis vázfrissítéssel, illetve villatuninggal. Ezekben nagy segítséget kaptam fő támogatónktól a (FOCUS-tól ) és a srácoktól (Tomi és Peti a két bringamágus :) )
Természetesen a wattmérős agyat be is kellett fűzni egy könnyű kerékbe, melyet a Radwelt épített nekem Mattersburgban. Folyamatosan gyötröm a cuccot terepen, eddig bírja a kiképzést :) , köszi Csabi!
A legjobb egy ilyen nagy versenynél, hogy minél többen hallanak róla, annál többen lelkesednek be és próbálnak segíteni. így jött Benedek Tomi is, akit mindenki csak Benjo-ként ismer, de valójában ő Tom Ritchey magyar kiadása :) . Neki köszönhetem a Biotech táplálék kiegészítőket, melyeket edzéseken használok.
Persze ezt a sok támogatót meg is kell mutatni valahogy. Motován Miki csapattársunk, illetve egy szintén baráti kapcsolat jóvoltából -Kömöz Robi- már kis matricák mutatják a bringán, hogy milyen sokan akarják, hogy jól sikerüljön ez a 24H EB!
Év végén megjelent egy közlemény az EB oldalán, hogy már csak szólóban van hely, ezért elég korán eldőlt, hogy menni kell. A nevezésben a csapatom a FOCUS TEAM HUNGARY segített, amit igyekszem meghálálni!
Utoljára hagytam, de vele kellett volna kezdenem, hiszen a bátyám lesz az, aki végig segít majd a versenyen és nem hagy majd aludni :) . Team manager-edző-support-időmérő, konkrétan egy komplett boxutca egy személyben! Az első telefon neki szólt, mikor először kipattant a fejemből ez az ötlet, hogy tud-e jönni? Mivel elég sok ilyen versenyen segített nekem, ezért már szinte telepatikusan kommunikálunk, ránézésre tudja, mikor mi kell, pedig néha még én sem tudom :)
Ostort hoz, ezt már megígérte :) .
Mivel várhatóan nagyon sokan lesztek kíváncsiak a verseny állására, ezért most a sűrű programja mellé még kap egy helyszíni közvetítő szerepet is és körönként szolgáltatja majd az infókat a verseny ideje alatt.
Némi utánajárással már a szállást is sikerült elintézni. Nincs más hátra tehát, mint előrenézni és készülni a nagy (talán életem legnagyobb) megmérettetésére.
Következő részben jövök a „kínzóeszközökkel” és a tapasztalatokkal!
Addig is HAJRÁ!
KakLac
Herr Hahn Solo :)

Categories: Egyéb, futószalag, Hí­rek

Comments are closed.

Video

A Focus Bikes –...

Posted on júl - 12 - 2018

Hozzászólások kikapcsolva

V. MTB verseny

Posted on aug - 30 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Bükk maraton

Posted on aug - 7 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

XCO Magyar Bajnokság –...

Posted on júl - 16 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

Duna maraton

Posted on júl - 3 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

A fájdalom elkerülhetetlen…

Posted on máj - 29 - 2013

Hozzászólások kikapcsolva

Szezonzáró

Posted on dec - 11 - 2008

Hozzászólások kikapcsolva

Sportgálán jártunk

Posted on márc - 3 - 2015

Hozzászólások kikapcsolva

Mert vannak még szép...

Posted on okt - 9 - 2011

Hozzászólások kikapcsolva

Várgesztes maraton

Posted on máj - 8 - 2016

Hozzászólások kikapcsolva

TÁMOGATÓINK